Jak ktoś mi będzie oferował jakiś źródło światła to z chęcią rozważę każdą propozycje.

A więc tak:
* Żarówki - nie mam ich dużo ponieważ najmniej mnie interesują. Z czasem raczej zaczną ubywać bo zostaną gdzieś powkręcane.
Mam 3x Pila 70W, Tungsram 100W oraz dwie 100W Philipsa te z halogenkiem w środku. Ich fotek nie mam bo nie robiłem. Wyglądają po prostu jak nowe żarówki.

*Świetlówki liniowe - moje ulubione źródło światła.
Mam 6 świetlówek T8 18W:
-2 POLAMP COMPONENTS TEAM o barwie 765 (nowe)
-2 PILA o barwie 840 (nowe)
-2 NARVA o barwie 865 (również nowe)
Obecnie nie mam innych świetlówek liniowych oprócz zainstalowanych i używanych dwóch świetlówek 36W o barwie 765 firmy POLAMP COMPONENTS TEAM w oprawie w garażu (foto w temacie "Oświetlenie w garażu").
Ale z czasem kolekcja moja się powiększy bo dopiero zaczynam kolekcjonować. ;]
*Świetlówki niezintegrowane (PL-S)
-Świetlówka firmy KANLUX 11W barwa 840 (używana zainstalowana w oprawie biurowej i spisuje się ok)
-Świetlówka firmy no name o barwie 865 (sprawna była w oprawie biurkowej)
-Świetlówka firmy KANLUX 9W barwa 840 (obecnie nie używana)
-Świetlówka firmy no name 9W o barwie 865 (zainstalowana w nie używanej oprawie biurkowej) Brak foto.
-Świetlówka PHILIPS MASTER produkcji Polskiej o barwie 865 (obecnie nie używana)
*Świetlówki kompaktowe które sobie leżą nieużywane (nie liczę tych które są w domu i działają)
-Świetlówka nabyta w Biedronce ;p ACTIS 827. Nawet nie odpalana
-PHILIPS 23W/130W 827 kupiony w elektrycznym. Jeszcze nie odpalany.
-PILA 18W/100W 827 kupiona w elektrycznym. Również nie odpalana.
Razem:
-PILA 20W/97W 827 kupiona w jakimś markecie. Mam dwie. Druga działa w oprawie warsztatowej przenośnej (foto w temacie "Oświetlenie w garażu")
-ACTIVE JET 20W/100W 827 kupiona w markecie Simply. Nie sprawdzałem jak świeci.
-ACTIVE JET 2 szt. 23W/115W również z Simply. Nie odpalane. Tu na zdjęciu to te największe spiralki
-PHILIPS 20W/100W 827 kupiona kilka lat temu w elektrycznym chyba w 2005r. Działała w moim pokoju. Jak się ożeniłem i przeprowadziłem to świetlóweczkę wziąłem ale narazie nigdzie nie jest wkręcona

-PHILIPS 20W/115W 827 kupiona w elektrycznym. Nie używana i nie odpalana.
-PHILIPS 8W/40W 827 kupionych było 6 sztuk w elektrycznym. 4 działają w pokoju w żyrandolu i sprawują się świetnie. 2 są na "zapasie". Fotek brak.
-Emos 15W/60W 827 kupiony w elektrycznym. Nie używany. Foto brak.
-OSRAM 23W/115W o barwie cieplejszej 825 kupiona w markecie. Obecnie nie używana. Foto brak.
*Halogeny:
-2x35W POLUX
-2X50w POLUX
-Żarnik PHILIPS 150W. Jest na zapasie do halopaka. (brak foto)
To narazie cała moja kolekcja. Ale będzie się z czasem powiększać.