Ja mam wersje 40 i 2x40. Jeden w lepszym, drugi w gorszym stanie. 2x40 podłącza się trochę inaczej, mam nadzieję, że coś widać ze schematu na stemplu

Bartek napisał(a):Ja mam statecznik SZF1/40/220/CN-311. To statecznik do jednej świetlówki 40W ale ma 4 wyjścia i nie wiem jak to podłączyć. Schemat się zatarł niestety.
Whites86 napisał(a):uważaj na te stateczniki... ja już stracilem przez nie kilka fajnych rur
lumix26 napisał(a):Whites86 napisał(a):uważaj na te stateczniki... ja już stracilem przez nie kilka fajnych rur
spoko -sprawdzam je zanim zostaną użyte
Whites86 napisał(a):lumix26 napisał(a):Whites86 napisał(a):uważaj na te stateczniki... ja już stracilem przez nie kilka fajnych rur
spoko -sprawdzam je zanim zostaną użyte
moje też działały jakiś czas, padly w najmniej spodziewanym momencie
FOX napisał(a):
każdy statecznik może się spalić i powodować zwarcie, nie ma zasady czy to FL czy SZF
Whites86 napisał(a):FOX napisał(a):
każdy statecznik może się spalić i powodować zwarcie, nie ma zasady czy to FL czy SZF
gdyby padł mi jeden to bym machnął ręką - zdaża się ale padły mi aż 4 z FL4000 nie miałem jeszcze żadnych problemów a te zalewane padły mi aż 4 niszcząc aż 5 rur, (w 1 przypadku wsadziłem 2 rure bo myślałem ze poprzednia po prostu padła ).... obecnie z każdej oprawy mam je wywalone i wstawione FL4000 , przejechałem się na nich solidnie... i gdy tylko chce uzyc oprawy w których one siedzą, to je usuwam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości