LUMILUXDELUXE napisał(a):Do czego służą metalowe 'pierścienie' zakładane na elektrody w dużych świetlówkach? Mam na myśli T8 i T12 (nie wszystkich firm)
Whites86 napisał(a):LUMILUXDELUXE napisał(a):Do czego służą metalowe 'pierścienie' zakładane na elektrody w dużych świetlówkach? Mam na myśli T8 i T12 (nie wszystkich firm)
piła takie zaklada w swoich swietlówkach, sam niewiem do czego one służazauwazylem tylko ze swietlówki posiadajace te pierscienie mniej sie "przypalaja" na koncach,
moze i to bedzie przesada ale porównam np swietlówki razno ktore tego nie mialy to juz po bardzo krutkim czasie byly czarne na koncach...
LUMILUXDELUXE napisał(a):Whites86 napisał(a):LUMILUXDELUXE napisał(a):Do czego służą metalowe 'pierścienie' zakładane na elektrody w dużych świetlówkach? Mam na myśli T8 i T12 (nie wszystkich firm)
piła takie zaklada w swoich swietlówkach, sam niewiem do czego one służazauwazylem tylko ze swietlówki posiadajace te pierscienie mniej sie "przypalaja" na koncach,
moze i to bedzie przesada ale porównam np swietlówki razno ktore tego nie mialy to juz po bardzo krutkim czasie byly czarne na koncach...
Racja. Mam świetlówki miniaturowe Polamp, ktore mają takie pierścienie ale tylko przy 1 elektrodzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości