przez Whites
mam jeszcze telewizor UranT601 niestety wymaga naprawy (brak odchylania pionowego) niestety ja juz tym zając sie niepotrafie i wzmacniacz estradowy Eltron podrasowany na dosc sporą moc zdjęcia niedlugo
Uran T601 to chyba tranzystorowiec, naprawa może być, prosta, ale myślę że szkoda czasu i pieniędzy. No dawaj zdjęcia Eltrona i to szybko
przez Whites86 22 marca 2009, 12:05
ok to mój sprzęcik Saturn 201 z 75r (chce sie go pozbyc i oddac w dobre ręce) czasem dziala czasem nie zalezy jak mocno w niego udeżysz
Widzę że zainwestowałeś w elektrolity do staruszka, jeżeli chodzi o te udeżanie trzeba by przeczyścić styki w podstawkach lamp, no i wyprowadzenia lamp przetrzeć drobnym papierem ściernym,to była dolegliwość wszystkich polskich lampowców, kiepskie materiały do styków były uzywane, widzę że tv w sumie sprawny, super że masz takiego klasyka, chociaż lampowce z tą płytą główną, nie były już 100% lampowcami, częściowo były tranzystorowe, nawet widziałem wersje z układem scalonym w torze pcz. bodaj UL 1211 albo 1242
przez DocBrown 22 marca 2009, 12:32
Ja mam magnetofon ZK140, ZK140T, Arie M2408SD, kaseciaka M9108, Radmora 5102-TE (szkoda, że nie 5102), korektor Radmor 5470 i wzmacniacz Diora WS502
Wszak już widziałem twój sprzęt, w oddali, a więc dawaj foty z bliska.
Mój ostatni nabytek Tuner AS252, i Magnetofon MDS456, nabyłem je za 10zł, trzeba je będzie trochę nareperować, w tunerze brak jednej nóżki, a w magnetofonie naprawić przycisk zasilania

W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...