Kurcze świetna sprawa zbudować samemu telewizor

fajnie że to nawet działa, co prawda tuner trochę podrdzewiały ale ważne że działa

. Telewizor czarnobiały jest prosty w budowie, więc najlepiej od niego zacząć przygodę z budową telewizorów, ja kiedyś tez coś takiego kombinowałem, ale ze względu na brak czasu nigdy tego nie zrobiłem, a kineskom miałem z neptuna 150, wszystko wyrzuciłem, a budowa teraz telewizora cz.b dała by tylko satysfakcję, teraz mam kilka monitorów CRT, pracuję nad tym zeby takiego przystosować, jako monitor video, co by podłączyć, DVD czy coś innego co nadaje w systemie RGB i 50HZ, główny problem tkwi w częstotliwości monitory mają minimalną H 60Hz , V 30KHz i tu leży największy problem , jeszcze odbiór sygnalu Video, i Svideo, ( dobudowanie dekodera PAL) jest z tym trochę pracy, też nie opłacalne w zasadzie, ale robię to z ciekawości, co prawda jeszcze nic praktycznego nie wymyśliłem, może kiedyś pomyślę, bo mam wazniejsze sprawy dnia codziennego.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...