Byłby to zamknięty post, którego treścią mogliby sterować jedynie np. moderatorzy (jednakowoż powstawać mógłby w drodze ogólnej forumowej dyskusji lub ktoś by takie coś zrobił i poddał dyskusji na forum), taki post mógłby przecie mieć kilka wariantów:
A. LAMPY
- przewodnik po rodzajach lamp, parametrach i zasadach ich działania (tu odpowiednie linki do właściwych postów na forum)
- przewodnik po układach zasilania lamp, ich parametrów, zjawisk fizycznych itp. (tu odpowiednie linki do właściwych postów na forum)
- przewodnik po podstawowych rodzajach opraw z podziałem na klasyczne i nowoczesne (tu odpowiednie ...)
B. OPRAWY- przewodnik po zasadach działania opraw, ich parametrów oświetleniowych itp. (tu odpowiednie ...)
- przewodnik po rodzajach opraw z podziałem na klasyczne i nowoczesne (tu odpowiednie ...)
- przwodnik po najciekawszych zdjęciach głównych przedstawicieli rodzajów opraw ulicznych na forum (tu odpowiednie ...)
C. Instalacje elektryczne itp.
-
-
To prawda. Trzeba by takie przewodniki jakoś "utrzymywać" czyli poprawiać, korygować i rozwijać
Nie wiem, czy się to komukolwiek spodoba, bo oznacza to też trochę pracy, ale przecież pasjonatów oświetlenia, którzy mają sporo wolnego czasu tu u nas nie brakuje chyba

Tak naprawdę ten projekt mógłby powstać jako lekko edukacyjna wręcz Strona Internetowa - może podstrona http://www.oprawy.info ??? pt. "ABC oświetlenia ulicznego", "ABC oświetlenia domowego" lub inne
Taki pro-edukacyjny projekt byłby moim zdaniem ciekawą wartością dodaną w dziedzinie oświetlenia w Internecie. Chyba, że są już tam takie edukacyjno-oświetleniowe strony ?

Jakby co, cieszyn rezerwuje sobie prawa autorskie co do koncepcji tej inicjatywy