Głównym źródłem zakłóceń w moim przypadku jest videorejestrator, po jego włączeniu (gdy nagrywa i jest zasilany z ładowarki) mam okropny szum w CB i muszę mocno podkręcać blokadę szumów (przez to o wiele mniej usłyszę). Co ciekawe gdy rejestrator pracuje na baterii, to zakłóca o wiele mniej (prawie wcale), również gdy pracuje sama ładowarka, to nie powstają żadne zakłócenia. Sprawdziłem, że zakłócenia do CB dostają się nie przez zasilanie a przez antenę, co pewno w znacznym stopniu utrudni ich eliminację. Eksperymentowałem z eliminacją zakłóceń poprzez rdzeń ferrytowy i uzyskałem całkiem niezłe wyniki, jednakże najlepiej działało to gdy rdzeń umieściłem blisko rejestratora, na środku dość długiego przewodu zasilającego nie dawał żadnych efektów, w pobliżu ładowarki również mizernie to działało. Rdzeń który używałem do testów to rdzeń od trafa WN z TV a testy wykonywałem nawijając na nim 1 zwój przewodu zasilającego rejestrator (całego przewodu, nie pojedynczej żyły). Istnieje jeszcze jakiś sposób na wyeliminowanie zakłóceń ? Najlepiej wszelakich pochodzących z elektryki i urządzeń w samochodzie (przy pracującym silniku i odkręconej blokadzie szumów słychać m.in alternator