andrzejlisek napisał(a):U mnie zgodnie z tradycją. Pierwotnie to był login do adresu e-mail (który używam do dzisiaj), a potem tak samo na wszystkich forach.
I wyszedł nam sympatyczny Andrzej i Lisek
Andrzej, to rozumiem, ale Lisek? możesz coś dodać skąd en sympatyczny futrzak w loginie?
Kiedyś, jak byłem w liceum, miałem taką zabawkę, to była (może prawdziwa?) a może tylko wypchana mordka lisa, bardzo ją lubiłem, pokazywałem taką sztuczkę: kładłem tą głowę (ona jest taka płaska) na końcu otwartej dłoni, oczami w kierunku łokcia i głaskałem futrzaka. W pewnej chwili końcami palców, które przykrywały liska, gwałtownie popychałem liska do przodu więc leciał w kierunku łokcia. Teraz wyćwiczonym, ale udawanym ruchem drugiej ręki, szybko łapałem go mówiąc: - a dokąd to zmykamy?
Wierzcie mi, dzieciaki pękały ze śmiechu a niektóre uciekały ze strachem. Bo ten lisek miał otwieraną na sprężynę paszczę, prawie oryginalny nos, szklane super realistyczne oczy i to był dodatkowy efekt!
A co mnie skłoniło do wyboru loginu?Ja tak zacząłem na starym Lighting-Forum, że wpisałem "cieszyn 1" (bodajże) i tak już zostało. Potem jak Neon zamieścił tam swój sławetny dopisek: "Odszedłem na lighting-gallery", tak?, to TEŻ TAM, czyli tu, PRZESZEDŁEM.
Co mną kierowało w wyborze loginu? Nie wiem, i to mi nie przeszkadza