@bartek380V
Tylko , że jarznik produkuje dość dużo ciepła. Nie znam się na budowie klimatyzacji , ale nie lepiej zastosować tam miniaturową świetlówkę 6-8 watt (albo 2) ? Ale to z kolei o wiele droższe rozwiązanie (takie rury nie są tanie).
elek napisał(a):Palenisko do kuźni, powoli kompletuje sobie narzędzia i maszyny żeby kiedyś zająć się kuciem wszelakich rzeczy z metalu
bartek380V napisał(a):Chce zrobic ozonator z LRF 125 np do odgrzybiania klimy. Co o tym myslicie? W praktyce bedzie to jarznik w metalowej oslonie zeby oczy jeszcze zostaly I dlawik
750kV napisał(a):elek napisał(a):Palenisko do kuźni, powoli kompletuje sobie narzędzia i maszyny żeby kiedyś zająć się kuciem wszelakich rzeczy z metalu
Zainteresuj się Kolego nagrzewnicą indukcyjną. Do szybkiego rozżarzania prętów najlepsza.
Farel03 napisał(a):@bartek380V
Tylko , że jarznik produkuje dość dużo ciepła. Nie znam się na budowie klimatyzacji , ale nie lepiej zastosować tam miniaturową świetlówkę 6-8 watt (albo 2) ? Ale to z kolei o wiele droższe rozwiązanie (takie rury nie są tanie).
750kV napisał(a):W nagrzewaniu indukcyjnym są dużo mniejsze straty dlatego, że nagrzewa się sam wsad o oknie wzbudnika. Sam proces grzania następuje dużo szybciej. Odpada więc moc tracona na nagrzanie pieca.
Co do ceny, to masz rację. Nie zrobi się tego za tę kwotę.
bartek380V napisał(a):Farel03 napisał(a):@bartek380V
Ja potrzebuje mocnego UVC ktory robi ozon. Mysle ze z powodu braku czasu skonczy sie na jarzniku z LRF a 125W (bo taki mam) zapietego pod dwa statki 125W szeregowo zeby ograniczyc moc . Jarznik trzeba troche osłonic zeby UV nie jarzyło za bardzo bo szkoda plastikow ale ozon i tak bedzie sie wydostawal ,całość umiescic na czyms niepalnym ,stabilnym . Wlacze silnik i klime na zamknietym obiegu ,zamkne drzwi i szyby. Wróce za 10 minut w masce przeciwgazowejzeby przewietrzyc dobrze auto bo ozon jest baaaardzo szkodliwy a ileś tam ppm nawet zabija . NIe wiem tylko ze delikwenta dac na minimalna temp czy max bo mam klimatronic ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości