Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez slaweklampy » 10 lutego 2016, 08:34

Witam

Niby jest ostatnio pochmurno, ale opadów bardzo mało.
Spieszmy się zbierać stare lampy i radia, tak szybko odchodzą.
slaweklampy

Zdjęcia: 1766

Postprzez Beton » 10 lutego 2016, 10:35

A ostatnio nawet trochę pada :mrgreen:
Beton

Zdjęcia: 0

Postprzez Lampka » 11 lutego 2016, 01:43

Wczoraj w Krakowie było nawet 16 stopni! Nie ma to jak zdjąć bluzę już w lutym (i nie być potem chorym) :mrgreen: Szkoda, że dziś pogoda się zepsuła, niemniej tęgich mrozów na horyzoncie nie widać.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez famabud » 11 lutego 2016, 12:52

A dajcie spokój z taką zimą. Juz czwarty dzien jakis wirus mnie męczy.
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez JeD » 11 lutego 2016, 14:20

Lampka napisał(a):Wczoraj w Krakowie było nawet 16 stopni! Nie ma to jak zdjąć bluzę już w lutym (i nie być potem chorym) :mrgreen: Szkoda, że dziś pogoda się zepsuła, niemniej tęgich mrozów na horyzoncie nie widać.

Fajnie Ci :mrgreen: Ja okupuje dom od Poniedziałku... :roll:
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Luk » 13 lutego 2016, 14:53

Halny we wtorek 9 lutego dał czadu, u mnie w Gliwicach było wtedy 12 stopni i nawet późnym wieczorem, o godzinie 23:30, temperatura nie chciała spaść poniżej 11 stopni :shock:
W skali ogólnopolskiej najcieplej było w Tarnowie - było tam wtedy aż 15 stopni.
Zimy jak na razie nie widać aż do końca prognozy (czyli do końca lutego). Oby tylko pogodzie nie odbiło w przyszłym miesiącu, bo jednak trzeba liczyć się z tym, że marzec zamiast wiosny przyniesie nam prawdziwą zimę, podobnie jak w 2013 roku...
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez JeD » 13 lutego 2016, 17:59

Luk napisał(a):Halny we wtorek 9 lutego dał czadu, u mnie w Gliwicach było wtedy 12 stopni i nawet późnym wieczorem, o godzinie 23:30, temperatura nie chciała spaść poniżej 11 stopni :shock:
W skali ogólnopolskiej najcieplej było w Tarnowie - było tam wtedy aż 15 stopni.
Zimy jak na razie nie widać aż do końca prognozy (czyli do końca lutego). Oby tylko pogodzie nie odbiło w przyszłym miesiącu, bo jednak trzeba liczyć się z tym, że marzec zamiast wiosny przyniesie nam prawdziwą zimę, podobnie jak w 2013 roku...

A ja chce -10 do - 20C. Mam dosyć tego czegoś, czego pogodą nie można nazwać. Jednego dnia 5C, jednego 12C, jakieś wiatry, deszczo-śniegi czy inne Bóg wie co....
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez kamil » 13 lutego 2016, 20:38

JeD napisał(a):
Luk napisał(a):Halny we wtorek 9 lutego dał czadu, u mnie w Gliwicach było wtedy 12 stopni i nawet późnym wieczorem, o godzinie 23:30, temperatura nie chciała spaść poniżej 11 stopni :shock:

A ja chce -10 do - 20C. Mam dosyć tego czegoś, czego pogodą nie można nazwać. Jednego dnia 5C, jednego 12C, jakieś wiatry, deszczo-śniegi czy inne Bóg wie co....

I to skrobanie szyb rano i pytanie odpali czy nie ;)
kamil

Zdjęcia: 5

Postprzez jacekk » 14 lutego 2016, 01:39

Jak będzie nadal tak jak jest i jeśli ciut więcej popada niż w tamtym roku to znowu robale będą chciały żywcem zeżreć każdego kto tylko ośmieli się wyjść gdzieś bliżej wody. Niestety im więcej ciapy i dodatniej temperatury tym bardziej wzrasta przeżywalność zimujących owadów. Kleszcze już są... :?

A u mnie teraz za oknem pada mżawka.
Nie lubię sody.
jacekk

Postprzez SL100 » 14 lutego 2016, 02:06

U mnie akurat cisza i spokój. Nie narzekam na razie na pogode, choć ostatnio nieźle wiało. Dopiero cały cyrk się zacznie od środy, akurat na ten termin zaplanowałem wyjazd do Wrocka...
SL100

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic