TRAGEDIA

Dyskusja na tematy dowolne

Re: TRAGEDIA

Postprzez wojtek0423 » 11 kwietnia 2010, 00:57

Wydarzenie, które zapisało się na krwawych kartach historii Polski tak naprawdę nie powinno się nigdy wydarzyć.
Nie ma słów aby opisać tą tragedię.
Jedyne słowa, które cisną się na usta to Żal i Smutek.
[*]
wojtek0423

Zdjęcia: 0

Postprzez leon0785 » 11 kwietnia 2010, 01:03

Kraków późną nocą
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leon0785

Postprzez CDM » 11 kwietnia 2010, 14:45

:arrow: Leon, dzięki....Pozwólcie,że zacytuję liderów zespołu Lombard:

Łączymy się w wielkim smutku z rodzinami ofiar katastrofy lotniczej w Smoleńsku… Wciąż wspominamy spotkania z niezwykłymi ludźmi, którzy zginęli 10 kwietnia w 70 Rocznicę Zbrodni Katyńskiej.

Przesympatyczną parę prezydencką Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i Panią Marię Kaczyńską, których poznaliśmy w trakcie kampanii prezydenckiej w 2005 roku, zawsze uśmiechniętych, z dobrym słowem, traktującego nas z szacunkiem.

Ostatniego Pana Prezydenta na uchodźctwie Ryszarda Kaczorowskiego, którego poznaliśmy w Londynie podczas obchodów 90 Rocznicy Odzyskania Niepodległości, pełnego dostojeństwa i klasy.

Pana Prezesa IPN Janusza Kurtykę, którego mieliśmy okazję poznać podczas kampanii dvd Lombard „W hołdzie Solidarności” miłego, mądrego, pełnego historycznego zapału.

Gen. Franciszka Gągora, dzięki któremu udało nam się zagrać niezwykły koncert na Wzgórzach Golan w Izraelu dla Międzynarodowego Obozy Sił Pokojowych ONZ.

Polityków PIS, PO, SLD, PSL, dowódców wojskowych, przedstawicieli Kościoła których mieliśmy zaszczyt poznać w różnych okolicznościach.

Dziś łączymy się szczególnie z naszym kochanym Krzysztofem Wasitą, który stracił w katastrofie lotniczej cudowną kobietę Katarzynę Doraczyńska... a tak niedawno świętowaliśmy narodziny ich cudownej córeczki… żal i wielki smutek…

"spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..."

Marta Cugier i Grzegorz Stróżniak

LOMBARD
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez Luk » 11 kwietnia 2010, 17:04

Misiumac napisał(a)::arrow: Luk nie wiem po co zmieniać nazwę tematu, chyba każdy od razu wie o co chodzi.

Tylko zasugerowałem.

Misiumac napisał(a): I tak wogóle, to nam nie jest do śmiechu, żeby wstawiać wesołe i diabelskie emotikony.

A czy mi jest do śmiechu? Nie. emotikony są tylko emotikonami. Przepraszam, nie miałem złych intencji. Wiem że to wielka tragedia i nie pomyślałem że nie należy przez ten tydzień wstawiac emotikon

Misiumac napisał(a):Przepraszam za upomnienie, nie jestem do tego upoważniony ale w takiej sytuacji nie mogłem się powstrzymać.

Już poprawiłem tamten post, usunąłem te dwie emotikony. No właśnie, w takiej sytuacji trzeba byc spokojnym
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez amisiek » 11 kwietnia 2010, 20:17

Żona mnie obudziła rano... Zdziwiłem się, trochę to do mnie nie docierało. Uruchomiłem radio, Internet. Mnóstwo sprzecznych informacji. Postanowiłem poszukać informacji u źródła.
Chwilę potem Nokia zapukała dźwiękiem alarmu - przyszedł mail na skrzynkę BlackBerry. Tym razem potwierdzony.
Zadanie, które zazwyczaj zajmowało mi 2-3h (wtajemniczeni wiedzą czym się zajmuję) robiłem z przerwami cały dzień i skończyłem dopiero wieczorem. W dodatku kiepsko mi to wyszło.
Myślałem o tym gdy wracaliśmy do Warszawy - nawet szybko się udało dojechać.

---

Dzisiaj na Okęciu:

Cisza.
Szum wiatru.
Warkot silników CASY.
Szybkie komendy wojskowe do żołnierzy kompanii reprezentacyjnej.
Trzaskanie migawek reporterskich Canonów i Nikonów
Ciche popiskiwanie radiostacji EDACS.
Smutek i przemyślenia.
---
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez lampa123 » 11 kwietnia 2010, 21:06

rtęciówka napisał(a):Mało kto o tym wie ale dzisiaj jest 100 dzień roku 2010. Ja ten dzień zawsze staram się spędzić robiąc to co lubię. I dlatego założyłem że zajmę się swoją pasją, nawet to zaznaczyłem w kalendarzu. Ale nie sądziłem że ten szczególny dzień roku pozostanie w mojej pamięci do końca życia... Pozostanie jako jeden z najtragiczniejszych dni w historii Kraju jakie dane mi było przeżyć.

Ja miałem próbować zbudować testowy odtwarzacz muzyki w sobotę, bo w piątek wieczorem zmęczony poddałem się po dwóch nieudanych próbach, jednak przez cały dzień nie zacząłem nawet, coś mnie można powiedzieć zniechęcało.
lampa123

Zdjęcia: 45

Postprzez elektryk » 12 kwietnia 2010, 15:34

Bardzo smutno przeżyłem te dwa dni w moim życiu, nigdy nie zapomnę tego prezydenta, na niego głosowała cała moja rodzina w 2005 r. Kolejna tragedia w naszym kraju również w kwietniu jak mord katyński 1940 jak i śmierć papieża w 2005 r. to jakiś znak dla narodu od Boga. Różne rzeczy się mówiło o tych politykach ale mimo to uczcijmy ich pamięć. Nie wiem jak jest u was z religią ale ja jestem wierzącym katolikiem i módlcie się za wszystkie ofiary katastrofy :!:
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez Luk » 12 kwietnia 2010, 16:42

Ja oczywiście w niedziele także byłem w kościele (i to w archikatedrze w Katowicach) i się pomodliłem o prezydenta, jego żone i pozostałych polityków. Niech odpoczywają w pokoju.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez oskard » 12 kwietnia 2010, 19:22

Tak... moja rodzina też cała głosowała, ja niby też, ale tylko w sensie duchowym - namawiałem ich, babcię przekonywałem, bo ona "Europejka" taka, i z nią ciężko było... Ale sie udało, ja nie głosowałem bo nie miałem jeszcze pełnoletności, ale jak bym mógł, to oczywiste, że bym właśnie na Niego zagłosował.
Ale zobaczcie, jak teraz wszyscy Go chwalą, jaki On dobry człowiek, jaki prawy, nawet sie doszukują w nim ukrytych talentów. A żona jaka dobra, jaka ciepła, i w ogóle... A jak oboje żyli, jak sie wszyscy naśmiewali? Jak wręcz wulgarnie o Nim mówiono, i o jegowej żonie, że "Pocahontas" i inne, ironiczne docinki. A ja zawsze był wierny, i krew mnie zalewała jak w drugich wyborach ponad połowa narodu Go zdradziła, głosując na PO i nie pozwolili Mu i jego partii dokończyć dzieła , którego na dobre nie zdążyli zacząć. Bo Polaki niecierpliwe, już muszą mieć bogactwo, JUŻ :!: Nie dał im w przeciągu roku tego co obiecywał, to WON z jego partią! :( ... I nie pomyślą, że niektóre rzeczy buduje sie latami, czasem całych pokoleń trza. Niestety... a nowa ekipa tylko namieszała, korupcja sie szerzyła i w ogóle.
Tak mi żal teraz i Lecha, i żony i wszystkich którzy zginęli, ale z rodziny Kaczyńskich to bardzo mi żal Jarosława. Stracił jednego dnia swoją drugą połówkę, a następnego swoją Matkę... Nigdzie o tym nie mówią, zero informacji, ale ze swojego źródła słyszałem, że wczoraj, dowiedziawszy się o całej tej tragedii, zmarła Matka obu braci... Marta Kaczyńska staciła więc oboje rodziców i babcię...
[*][*][*]
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez Whites86 » 12 kwietnia 2010, 19:44

oskard napisał(a):Tak... moja rodzina też cała głosowała, ja niby też, ale tylko w sensie duchowym - namawiałem ich, babcię przekonywałem, bo ona "Europejka" taka, i z nią ciężko było... Ale sie udało, ja nie głosowałem bo nie miałem jeszcze pełnoletności, ale jak bym mógł, to oczywiste, że bym właśnie na Niego zagłosował.
Ale zobaczcie, jak teraz wszyscy Go chwalą, jaki On dobry człowiek, jaki prawy, nawet sie doszukują w nim ukrytych talentów. A żona jaka dobra, jaka ciepła, i w ogóle... A jak oboje żyli, jak sie wszyscy naśmiewali? Jak wręcz wulgarnie o Nim mówiono, i o jegowej żonie, że "Pocahontas" i inne, ironiczne docinki. A ja zawsze był wierny, i krew mnie zalewała jak w drugich wyborach ponad połowa narodu Go zdradziła, głosując na PO i nie pozwolili Mu i jego partii dokończyć dzieła , którego na dobre nie zdążyli zacząć. Bo Polaki niecierpliwe, już muszą mieć bogactwo, JUŻ :!: Nie dał im w przeciągu roku tego co obiecywał, to WON z jego partią! :( ... I nie pomyślą, że niektóre rzeczy buduje sie latami, czasem całych pokoleń trza. Niestety... a nowa ekipa tylko namieszała, korupcja sie szerzyła i w ogóle.
Tak mi żal teraz i Lecha, i żony i wszystkich którzy zginęli, ale z rodziny Kaczyńskich to bardzo mi żal Jarosława. Stracił jednego dnia swoją drugą połówkę, a następnego swoją Matkę... Nigdzie o tym nie mówią, zero informacji, ale ze swojego źródła słyszałem, że wczoraj, dowiedziawszy się o całej tej tragedii, zmarła Matka obu braci... Marta Kaczyńska staciła więc oboje rodziców i babcię...
[*][*][*]

ten wątek raczej nie jest o tym jakie kto ma przekonania polityczne, jak dla mnie niebyl on dobrym prezydentem, nigdy go nie popieralem, a uwagi na jego temat często nie bez powodu mu byly wytykane (nie raz się ośmieszyl lub skompromitował) , nie mniej jednak uważam ze jest to wielka strata dla Polski, jakimkolwiek prezydentem nie był, miejmy tylko nadzieje ze z tej tragedi beda wyciagniete jakies konkretne wnioski, jedno mnie zastanawia co bedzie dalej :roll:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic