W domu mam też lodówkę ardo, może z 10 lat
  W domu mam też lodówkę ardo, może z 10 lat 
  Bo to dwa inne modele. Piętnastka miała przy kompresorze specjalny elektrozawór.
 Bo to dwa inne modele. Piętnastka miała przy kompresorze specjalny elektrozawór. 

. Niestety wiosną tego roku zakończyła w dość smutny koniec swój żywot: pękła rurka z czynnikiem przy sprężarce (samoistnie
 . Niestety wiosną tego roku zakończyła w dość smutny koniec swój żywot: pękła rurka z czynnikiem przy sprężarce (samoistnie  ) i czynnik chłodniczy wraz z olejem wydostał się na kuchnię
 ) i czynnik chłodniczy wraz z olejem wydostał się na kuchnię  . Co ciekawe na około dwa tygodnie przed końcem żywotu zaczęła dość słabo chłodzić i sprężarka bardzo długo pracowała, nawet do dwóch godzin.
 . Co ciekawe na około dwa tygodnie przed końcem żywotu zaczęła dość słabo chłodzić i sprężarka bardzo długo pracowała, nawet do dwóch godzin.
 ,w 1995 wymieniany był kompresor ,który niestety padł
  ,w 1995 wymieniany był kompresor ,który niestety padł 
 zostalw wymieniona na lodówke Beko
 zostalw wymieniona na lodówke Bekolgboguszewski napisał(a):U babci jest Mińsk 12 i działa bez naprawy ponad 26 lat, ja planuje w przyszłym roku kupić nowy Mińsk (jeśli Snajge padnie) one teraz są produkowane pod nazwą handlową "Atlant" i odpowiednik Mińska 12 kosztuje w Polsce ok. 900 pln. Tanio nawet:-)

a gdzie ją można kupić
 a gdzie ją można kupić  Duże sieci handlowe RTV AGD mogą je mięć w swojej ofercie? I czy są produkowane nadal w dawnych zakładach bo te 900pln to mi jakoś chińszczyzną pachnie
  Duże sieci handlowe RTV AGD mogą je mięć w swojej ofercie? I czy są produkowane nadal w dawnych zakładach bo te 900pln to mi jakoś chińszczyzną pachnie 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości