Akurat przeprowadzam akcję wymiany opraw żarowych w ciągach piwnicznych i pomieszczeniach wspólnych na świetlówki z elektroniką, powodem jest wycofywanie żarówek. Nie wyobrażam sobie teraz wkręcania w te zwykłe , ogólnodostępne WOS świetlówek kompaktowych, ani halogenów E27, bo raczej zbyt długo by tam nie pobyły...Utilizer napisał(a):DocBrown napisał(a):oświetlenie oprawami hermetycznymi na świetlówki.
z tego co wiem piwnic się tak nie oświetla, bo oprawy hermetyczne na świetlówki są dużo droższe, same świetlówki droższe, a i tak były by włączane na krótko więc marny interes
Tak, demontuję WOS i mam już ich sporo, wiec mogę się z Tobą podzielićoskard napisał(a):OCzyli rozumiem, że zdejmujesz te wosy, i to hurtowo
...a jak by się jakiś ładny WOSik, albo SOPSik trafił, kompletny, z kloszem, to wiesz... po prostu, daj znać
![]()
A dlaczego kompakty by długo nie pobyły(chodzi o pożyczanie ich przez ludzi, na czas nieokreślony?
)
CDM napisał(a):Tak, demontuję WOS i mam już ich sporo, wiec mogę się z Tobą podzielićoskard napisał(a):OCzyli rozumiem, że zdejmujesz te wosy, i to hurtowo
...a jak by się jakiś ładny WOSik, albo SOPSik trafił, kompletny, z kloszem, to wiesz... po prostu, daj znać
![]()
A dlaczego kompakty by długo nie pobyły(chodzi o pożyczanie ich przez ludzi, na czas nieokreślony?
)
I faktycznie, chodzi mi o "pożyczanie" lamp, obawiam się,że z czasem mogłoby nie stać spółdzielnie na ciągłe koszta z tym związane. Powstaje pytanie: Co zrobią inne administracje, jak zabraknie żarówek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości