Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez Luk » 7 stycznia 2017, 16:02

U mnie nad ranem tyle było stopni ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jednak na oficjalnej stacji synoptycznej w Katowicach było nawet -26 :!:
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez trojmiejski » 7 stycznia 2017, 18:40

Jak wczoraj w Gdyni były temperatury ujemne utrzymujące dotychczasowy śnieg, lecz nowych opadów nie było, tak dziś jest -7 i dodatkowo mocno sypie.
trojmiejski

Zdjęcia: 3344

Postprzez Soowa » 7 stycznia 2017, 20:17

u mnie nadal mrozi [-9]
Soowa

Postprzez Elektroservice » 7 stycznia 2017, 20:18

W Poznaniu też się pogoda spaszteciła :evil:
Sypie paskudzstwo, oby szybko przestało.
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez MRP200 » 7 stycznia 2017, 21:41

A ja przypadkiem dziś odkryłem, że zawartość bańki z letnim płynem do spryskiwaczy, którą miałem pod wiatą zamieniła się w bryłę lodu. Ten sam płyn miałem wlany do zbiorniczka w moim samochodzie, więc tam należało się spodziewać się też bryły lodu. I była. Nie było wyjścia tylko zdemontować cały zbiorniczek, wytopić lód pod umywalką kilkakrotnie zalewając zbiornik ciepłą wodą. A potem z powrotem zamontować zbiornik, zalać płynem zimowym, potem jeszcze farelką rozmrozić zamarznięte wężyki i dysze spryskiwaczy, a na koniec trochę popryskać, żeby układ przepłukać z letniego płynu.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez Whites86 » 7 stycznia 2017, 21:46

MRP200 napisał(a):A ja przypadkiem dziś odkryłem, że zawartość bańki z letnim płynem do spryskiwaczy, którą miałem pod wiatą zamieniła się w bryłę lodu. Ten sam płyn miałem wlany do zbiorniczka w moim samochodzie, więc tam należało się spodziewać się też bryły lodu. I była. Nie było wyjścia tylko zdemontować cały zbiorniczek, wytopić lód pod umywalką kilkakrotnie zalewając zbiornik ciepłą wodą. A potem z powrotem zamontować zbiornik, zalać płynem zimowym, potem jeszcze farelką rozmrozić zamarznięte wężyki i dysze spryskiwaczy, a na koniec trochę popryskać, żeby układ przepłukać z letniego płynu.

ja się nigdy nie bawie w ten sposo, wystarczy do zamarzniętego zbiornika wlać denaturat, wszystko się pięknie rozpusci
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Elektroservice » 7 stycznia 2017, 21:58

Whites, raz w życiu przerabiałem ten temat i dykta nie pomogła :evil:
Wjazd do warsztatu, rozpalenie w piecu CO, a potem demontaż i płukanie układu od zbiorniczka aż po dysze :evil:
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez Whites86 » 7 stycznia 2017, 22:03

Elektroservice napisał(a):Whites, raz w życiu przerabiałem ten temat i dykta nie pomogła :evil:
Wjazd do warsztatu, rozpalenie w piecu CO, a potem demontaż i płukanie układu od zbiorniczka aż po dysze :evil:

ja nie raz, tylko trzeba tego tam wlać dosyć sporo, jak masz full zbiornik i to ci zamarznie to wtedy faktycznie dupa, ale jak połowa lub mniej, no to żaden problem, dolewasz sporą ilość denaturatu i po problemie
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez lumix26 » 7 stycznia 2017, 22:14

Whites86 napisał(a):
Elektroservice napisał(a):Whites, raz w życiu przerabiałem ten temat i dykta nie pomogła :evil:

ja nie raz, tylko trzeba tego tam wlać dosyć sporo, jak masz full zbiornik i to ci zamarznie to wtedy faktycznie dupa, ale jak połowa lub mniej, no to żaden problem, dolewasz sporą ilość denaturatu i po problemie

a czy nie możecie jeździć cały rok na zimowym,jak tak robię od lat i nie mam żadnych problemów
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez MRP200 » 7 stycznia 2017, 22:18

W tym przypadku nic by to nie dało, bo wcześniej zbiornik płynu zalałem do pełna. Ale kiedyś zrobiłem taki numer z dyktą, bo miałem jeszcze letni płyn i z obawy przed zamarznięciem wlałem ze dwie setki bryndy. Zadziałało, tyle, że nie do końca. Bo podczas jazdy jak używałem spryskiwacza, to momentalnie w kabinie śmierdziało samą gorzałą.
lumix26 napisał(a):a czy nie możecie jeździć cały rok na zimowym,jak tak robię od lat i nie mam żadnych problemów

Latem nie zawsze na Orlenie mają zimowy. A w końcu jak tankuje się firmowy samochód na kartę FLOTA, to co zaszkodzi wziąć bańkę płynu na koszt firmy.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic