Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez matit1 » 7 stycznia 2017, 22:18

lumix26 napisał(a):a czy nie możecie jeździć cały rok na zimowym,jak tak robię od lat i nie mam żadnych problemów

A nie będzie on przypadkiem szybciej wyparowywał przy większych temperaturach?
matit1

Zdjęcia: 1394

Postprzez lumix26 » 7 stycznia 2017, 22:20

jak masz szczelny korek to nic się nie dzieje ;)
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez Whites86 » 8 stycznia 2017, 00:02

matit1 napisał(a):
lumix26 napisał(a):a czy nie możecie jeździć cały rok na zimowym,jak tak robię od lat i nie mam żadnych problemów

tia spróbuj zimowym zmyć zabrudzenia od owadów powodzenia.. kiedyś też tak myslalem żeby lać zimowy non stop, niestety zimowy w lecie sprawuje się bardzo bardzo kiepsko
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez lumix26 » 8 stycznia 2017, 08:14

Whites86 napisał(a):
matit1 napisał(a):

tia spróbuj zimowym zmyć zabrudzenia od owadów powodzenia.. kiedyś też tak myslalem żeby lać zimowy non stop, niestety zimowy w lecie sprawuje się bardzo bardzo kiepsko

a z tym nie mam problemu może dlatego ze owady czy inne paskudztwa nie przyklejają mi się tak do szyby po za reflektorami ;-)
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez Whites86 » 8 stycznia 2017, 10:57

lumix26 napisał(a):a z tym nie mam problemu może dlatego ze owady czy inne paskudztwa nie przyklejają mi się tak do szyby po za reflektorami ;-)

jak nie przekraczasz 70/h to może i owszem ;) jezdze dość sporo i jak trafisz przy dużej prędkosci coś dużego typu pszczoła osa , gzy, bąk szerszen itp. i rozwali ci się pięknie na szybie to zmycie pozostałości po nim plynem zimowym jest praktycznie niemożliwe, wycieraczki pięknie wszystko rozmarzą na całej szybie i tyle, płyn letni radzi sobie z tym dużo lepiej , uwierz przerabiałem to niejednokrotnie, (często też mam to w robocie gdzie płyn zimowy w samochodzie mam często do maja/czerwca bo nie chce mi się go tam zmieniac na letni bo w końcu to samochod służbowy, w prywatnym po prostu robie tak że do października staram się zużyc płyn letni, gdy się zuzyje od października leje już zimowy i tyle
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Elektroservice » 8 stycznia 2017, 11:12

U mnie płyn letni nie jest dostępny w zimie i odwrotnie :)
W Październiku mamy pierwszą dostawę zimowego i jednocześnie już nie przywożą nam letniego.
Volkswagenowski letni i zimowy to to samo, tylko zimowy jest bardziej skoncentrowany i rozrabiając go z wodą w odpowiednich proporcjach można uzyskać letni :D
Koncentrat zimowego płynu VW podobno do -70st C nie zamarza :twisted: (tyle podają na opakowaniu).
A co do pogody to niestety paskudzstwo i do mnie dotarło, wczoraj konkretnie sypało od godziny 19 aż do godziny 1 :evil:
Aktualnie nie sypie i jest dość słonecznie, mam nadzieję, że temperatura będzie choć lekko na + co by to paskudzstwo znikło :twisted:
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez elek » 8 stycznia 2017, 11:26

A u mnie w nocy -25 :) teraz jest -17, do końca tygodnia ponoć ma być poniżej zera.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
www.instagram.com/flurothyl
elek

Zdjęcia: 436

Postprzez OUSF » 8 stycznia 2017, 12:51

U mnie -19, w nocy było -25. Jednak to paskudztwo dalej sypie :evil: Ale na narty ok :twisted:
OUSF

Postprzez JeD » 8 stycznia 2017, 13:43

Wcześniej chwaliłeś, teraz nazywasz to paskudztwem, kolego trzymaj się jednej linii, bo tak stajesz się nie do końca dobrze odbierany... :)
U mnie w nocy -22,5C sypał pył diamentowy w nocy. Obecnie 12 kresek poniżej zera, piękna słoneczna pogoda, aż szkoda, że choruje :roll:
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez OUSF » 8 stycznia 2017, 13:54

Wiesz, przedtem było ok, dzisiaj się poślizgnąłem, noga i ręka boli, więc to jest jednak paskudztwo :evil:
OUSF

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic