toomm40 napisał(a):to są zdjęcia z wczoraj-tj.28.04 .2017 . nieoczekiwany powrót zimy na Dolnym Śląsku, a mamy prawie maj .
Lampka napisał(a):Jak patrze na ostatnie lata to mam wrażenie że maje są coraz chłodniejsze... Ostatni maj ktory wydawał mi się rzeczywìście ciepły byl w 2012 roku.
galad napisał(a):Malej ostatnio i dość znacznie aktywność Słońca i maleć ma jeszcze dalej, co to dla nas oznacza ano być może zaczątek małej epoki lodowcowej która miała już miejsce w XVI w. Druga sprawa, jeśli wierzyć tym pseudonaukowcom od ocieplenia klimatu i jeżeli faktycznie się on ociepli to nam w Europie akurat przyniesie to ocieplenie (Światowe) ochłodzenie, dlaczego? Otóż topniejące lodowce na północy naszej półkuli spowodują uwolnienie do oceanu sporej ilości słodkiej i bardzo chłodnej wody, to z kolei doprowadzi do wyhamowania Golfsztromu który kształtuje klimat w Europie i go ociepla. Popatrzcie na mapę na tej samej szerokości geograficznej co polska leży Kanada i jaki klimat jest w tym kraju? Czyli i tak i tak czekają nas raczej coraz zimniejsze dni.
Lampka napisał(a):Jak patrze na ostatnie lata to mam wrażenie że maje są coraz chłodniejsze... Ostatni maj ktory wydawał mi się rzeczywìście ciepły byl w 2012 roku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości