Ostatecznie wzrosło do 27 Jest przy tym bardzo pogodnie. Mam również nadzieję, że podczas kolejnej fali upałów będzie mniej burz, a jeśli już mają się pojawić, to niech będą słabe i lokalne.
Jaka u Was sytuacja? Bo podobno noc ma być niespokojna przez gwałtowne burze. A dziś był jeden z najgorętszych dni w tym roku - u mnie w Gliwicach były 33 stopnie a najcieplej było w Zamościu, 36 stopni!
Właśnie, u nas w Gliwicach było tak gorąco, że aż w pracy wszyscy się dusili Popołudniu przez chwilę lało, ale potem z powrotem wyszło słońce. A teraz, jak jest wieczór, to wreszcie mogę przewietrzyć sobie pokój
Coś się ruszyło. Zaczęło się błyskać i to na całym niebie aż po horyzonty. Słychać też już grzmoty Chyba szykuje się porządna burza.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Ja akurat jestem w Gąskach (gmina Mielno) wczoraj była solidna burza, lało jak z cebra, a dzisiaj zbierało się na burzę, w pewnym momencie (o godz. 10.42) zrobiło się tak ciemno że aż włączyli latarnię (morską )! Ale po ok. 20 minutach wiatr rozwiał wszystko i wyszło piękne słońce z komfortową temperaturą ok.25*C
Jak zwykle zapowiadali potężne nawałnice a u mnie burza była krótka i słaba Jedynie przez około dwie minuty tak mocno wiało że jest pełno liści na ulicach i chodnikach. No i błyskało się też trochę przez jakiś czas.
Jorgus a skąd jesteś Gdzieś napisałeś że mieszkasz w Rybniku, mam rację W takim razie faktycznie burza mogła być u Ciebie podobna, w końcu do Rybnika aż tak daleko z Gliwic nie jest.