Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez Elektroservice » 26 lutego 2017, 17:17

Ja bym tego nie zastosował. Za tanie żeby mogło być porządne :roll:
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez OUSF » 26 lutego 2017, 17:24

A podasz jakiś link z czymś co będzie w miarę tanie i się nada?
OUSF

Postprzez Elektroservice » 26 lutego 2017, 18:34

Albo tanio albo dobrze :) Sam zdecyduj jaka jest dla Ciebie rozsądna cena i wybierz coś :)
Polecam spraye do felg alu, powinny się bdb nadać.
Elektroservice

Postprzez OUSF » 26 lutego 2017, 18:36

A masz jakieś wypróbowane te spraye do felg?
OUSF

Postprzez lampawls » 26 lutego 2017, 21:01

To pytanie kieruję do użytkowników, którzy załatwiali oprawy :)
Powiedzcie mi,jak najlepiej rozmawiać z właścicielem terenu,żeby jakoś normalnie się dogadac,tj nie zawyżyc ceny oprawy ? Mam na oku pewną tysiączkę do zdobycia,jednak nie dzwoniłem jeszcze[oprawa znajduje się na placu].Co do dogadania,nie wiem co zaproponowac dokładnie i jak zacząc rozmowę "o oprawę" ;)

Do tego jeszcze zapytanie na które nie dostałem odpowiedzi wcześniej:ile zbrojenia[wagowo] znajduje się w ŻN-ie i czy beton jest specjanie trudny do skruszenia młotem udarowym ?

Z góry dzięki za odpowiedź :)
Powróciłem na lighting-gallery.pl
lampawls

Zdjęcia: 591

Postprzez OUSF » 26 lutego 2017, 21:05

Ja zaczynam od przedstawienia się, powiedzenia, że jestem kolekcjonerem, i mówię, że oprawa wisi i jest nieużywana, a takiej oprawy jeszcze nie masz. I albo się zgodzi albo nie. Ewentualnie możesz zaproponować przysłowiowe pół litra albo zamawianę na inną oprawę. Tak zdobyłem moją łyche, ORZ-7V3, ORP-125(za darmo). ;)
OUSF

Postprzez Whites86 » 26 lutego 2017, 21:17

OUSF napisał(a):Ja zaczynam od przedstawienia się, powiedzenia, że jestem kolekcjonerem, i mówię, że oprawa wisi i jest nieużywana, a takiej oprawy jeszcze nie masz. I albo się zgodzi albo nie. Ewentualnie możesz zaproponować przysłowiowe pół litra albo zamawianę na inną oprawę. Tak zdobyłem moją łyche, ORZ-7V3, ORP-125(za darmo). ;)

w momencie gdy tylko wypowiesz słowa "jestem kolekcjonerem" u tego człowieka pojawiają się w oczach takie znaczki -> $ $ , więc powodzenia...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez OUSF » 26 lutego 2017, 21:20

No jakoś na PKP, w zakładzie produkcyjnym u dura, u MPGM'u się nie pojawiły 8-)
OUSF

Postprzez Lampka » 26 lutego 2017, 21:49

Można też zacząć temat od zwykłego zapytania się, czy ta oprawa jest potrzebna i ewentualnie potem rozwinąć temat. Dopiero potem wyciągnąć argumenty dotyczące bycia kolekcjonerem.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez Elektroservice » 26 lutego 2017, 21:50

A ja mam takie pytanie: posiadam radio podobne do tego: http://www.hifisoundconnection.com/1997 ... ayer-Radio z tym, że bez CD i niestety mam z nim kilka problemów - radio słabo odbiera, czasem działa OK, niestety jednak większość czasu nie działa prawidłowo. Zauważyłem też, że pokrętło głośności (nie jest to typowy potencjometr bo kręci się w nieskończoność) nie zawsze działa, czasem trzeba się sporo nakręcić aby "załapało". Kolejnym problemem jest trzeszczący potencjometr balansu i nie zawsze działające niektóre z klawiszy. Spotkał się już ktoś z podobnym problemem w oryginalnych radiach Chryslera? Czy jest to uszkodzenie procesora czy po prostu brudne styki w przyciskach itp?
Fajnie by było gdyby udało się naprawić to radio, bo jak już działa prawidłowo, to gra naprawdę fajnie i w Chryslerach radia europejskiego standardu 1DIN nie wyglądają za dobrze :roll:
Elektroservice

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic