Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez FOX » 11 marca 2017, 15:53

OUSF napisał(a):W kwadratówkach nie stosowano stateczników ELGO, tylko Polam Gostynin. ELGO powstało w 1990, kwadratówkę klepali w latach 1979-1985 ;)

serio? już nie masz się czego czepiać ?
FOX

Zdjęcia: 0

Postprzez OUSF » 11 marca 2017, 16:00

Nie czepiam się,tylko stwierdzam fakt. Stateczniki ELGO są mniejsze, niż stare Polampowskie (przykład,patrz statecznik lata 60 i lata np. 80). Jednocześnie,skoro jest mniejszy, ma mniej drutu. I nie rozumiem, czego Ty się mnie czepiasz. I nie uznaję, że to, co napisałem, jest czymś złym. Nawet, jeśli dostamę Warna.
OUSF

Postprzez JeD » 11 marca 2017, 16:02

Nie za bardzo się tutaj szarogęsisz? ;)
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez OUSF » 11 marca 2017, 16:08

JeD napisał(a):Nie za bardzo się tutaj szarogęsisz? ;)

Może trochę, rozumiem, ze Kolegom się to nie podoba, ale wkurza mnie, jak coś napiszę, i każdy się do mnie przyczepia.
Z góry przepraszam ;)
OUSF

Postprzez FOX » 11 marca 2017, 17:24

OUSF napisał(a):

Może trochę, rozumiem, ze Kolegom się to nie podoba, ale wkurza mnie, jak coś napiszę, i każdy się do mnie przyczepia.
Z góry przepraszam ;)

Tak ale Ty czasami naprawdę mocno przeginasz a tutaj czepiasz się dosłownie pierdoły. Nazwa Elgo występowała już w latach 70 a to że później się zmieniło to dosłownie szczegół wiadomo o jaki statecznik chodzi z jakiego zakładu.
FOX

Zdjęcia: 0

Postprzez bartek380V » 11 marca 2017, 20:01

To wracam do pytania zasadniczego .
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez OUSF » 11 marca 2017, 20:03

FOX napisał(a):
OUSF napisał(a):

Z góry przepraszam ;)

Tak ale Ty czasami naprawdę mocno przeginasz a tutaj czepiasz się dosłownie pierdoły. Nazwa Elgo występowała już w latach 70 a to że później się zmieniło to dosłownie szczegół wiadomo o jaki statecznik chodzi z jakiego zakładu.

Dobra, zapytam tak - zgoda? Nie kłócimy się już?
A ja chyba na własne życzenie poproszę o moderację, i wtedy już nikogo nie będę wkurzał, co?
OUSF

Postprzez Farel03 » 11 marca 2017, 20:41

Czy posiada ktoś statecznik elektroniczny 1x T8 18watt z ciepłym startem ?

Interesuja mnie wartości 2 elementów :
Kondensatora zapłonowego oraz pozystora. Ewentualnie , jeżeli ciepły start realizowany jest w nim inaczej , to schemat samego "trzonu" zapłonowego.

Czy ten sam układ jest w stanie odpalić świetlówki T12 20w na ciepło ?
Lepsze jest wrogiem dobrego. Najprostsze rozwiązania są najlepsze
Farel03

Postprzez Whites86 » 11 marca 2017, 21:09

OUSF napisał(a):A ja chyba na własne życzenie poproszę o moderację, i wtedy już nikogo nie będę wkurzał, co?

to było by jakieś rozwiązanie, tylko komu by się chciało akceptować te wszystkie Twoje posty...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Re:

Postprzez OUSF » 11 marca 2017, 21:18

Farel03 napisał(a):Czy posiada ktoś statecznik elektroniczny 1x T8 18watt z ciepłym startem ?

Interesuja mnie wartości 2 elementów :
Kondensatora zapłonowego oraz pozystora. Ewentualnie , jeżeli ciepły start realizowany jest w nim inaczej , to schemat samego "trzonu" zapłonowego.

Czy ten sam układ jest w stanie odpalić świetlówki T12 20w na ciepło ?

T12 nie lubią elektroniki :/
OUSF

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic