W zasadzie to raczej anty-reklama oświetlenia elektrycznego, ale nie wiedziałem do jakiego działu to dodać.
https://youtu.be/a0jV-z-ZqQw
Dla niecierpliwych: najsmutniejsze na końcu.
qba napisał(a):W 1992 r w TVP była reklama świetlówek kompaktowych Osram Dulux, niestety filmik z tym blokiem reklamowym został usunięty. Świetlówki były w wersji 3U, w drugiej części reklamy pokazali halogeny. Druga reklama jaką kojarzę, leciała na początku 1993. Nie wiem jednak, czy w ogólnopolskiej telewizji, czy w paśmie regionalnym. Reklama dotyczyła włączników. Kobieta wchodziła do pomieszczenia i naciskałą włącznik, potem zbliżenie na zaświecający się reflektorowy żyrandol. Potem ta sama kobieta siedziała przy biurku i czytała coś przy oprawie biurkowej, chyba Polam Pułtusk, ale nie mam pewności.
Lampka napisał(a):qba napisał(a):W 1992 r w TVP była reklama świetlówek kompaktowych Osram Dulux, niestety filmik z tym blokiem reklamowym został usunięty. Świetlówki były w wersji 3U, w drugiej części reklamy pokazali halogeny. Druga reklama jaką kojarzę, leciała na początku 1993. Nie wiem jednak, czy w ogólnopolskiej telewizji, czy w paśmie regionalnym. Reklama dotyczyła włączników. Kobieta wchodziła do pomieszczenia i naciskałą włącznik, potem zbliżenie na zaświecający się reflektorowy żyrandol. Potem ta sama kobieta siedziała przy biurku i czytała coś przy oprawie biurkowej, chyba Polam Pułtusk, ale nie mam pewności.
Ja też pamiętam reklamy kompaktów Philips / Osram z połowy lat 90-tych. Motywem przewodnim była oszczędność energii i coś tam też wspominali, że można je zostawiać włączone na całą noc i już nikt nie będzie musiał się bać ciemności, bo pobierają mniej energii od zwykłych żarówekKojarzę, że w jednej z tych reklam było nawet widać śpiące jakieś dziecko w świetle takiej lampki.
Jakieś 7-8 lat temu w TV też leciała reklama żródeł światła Osram, ale była to krótka reklama z hasłem przewodnim Osrama.
qba napisał(a):Sporo reklam i artykułów o oświetleniu można znaleźć w starej prasie o wyposażeniu wnętrz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości