Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez Elektroservice » 24 stycznia 2013, 18:02

Już nie demonizujcie tej grypy...
Niech przyjdzie jaknajszybciej odwilż i na stałe dodatnia temperatura.
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez famabud » 24 stycznia 2013, 18:03

W takim razie może w końcu rozpoczną budowę prawoskrętu w Lublinie z Filaretów w Głęboką, bo termin był na koniec grudnia 2012r, a zdążyli tylko postawić nowe słupy trakcyjne i zrobić "koryto" pod nowy chodnik. :)
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez Misiumac » 24 stycznia 2013, 20:26

Luk napisał(a):Mam dobrą wiadomość dla osób, które nie lubią zimy - od wtorku 29 stycznia rozpocznie się odwilż ;)

Skąd masz taką informację?
Ostatnio edytowano 24 stycznia 2013, 20:44 przez Misiumac, łącznie edytowano 1 raz
Misiumac

Postprzez lumix26 » 24 stycznia 2013, 20:40

Myślicie że jak przyjdzie odwilż w najbliższym czasie to fajnie będzie :x jak już to niech przyjdzie w marcu raz a dobrze ;)
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez JeD » 24 stycznia 2013, 20:42

lumix26 napisał(a):Myślicie że jak przyjdzie odwilż w najbliższym czasie to fajnie będzie :x jak już to niech przyjdzie w marcu raz a dobrze ;)

W pełni się z tobą zgadzam, denerwują mnie takie najazdy na zimę ZIMĘ !!!, która pownna trwać od grudnia do marca, powinien być śnieg, tak kiedyś było ktoś narzekał :?: , pamiętajcie też o sytuacji hydrologicznej w kraju, po zimie ubiegłego roku, zobaczymy jakie będą wasze refleksje i przemyślenia ;)
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Elektroservice » 24 stycznia 2013, 20:45

Na zimę nie narzekają ci którzy nie pracują albo nie muszą samochodem jeździć !
Im szybciej się ten koszmar skończy tym lepiej, jak odwilż będzie powoli postępować to nic złego się nie stanie.
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez Falcon » 24 stycznia 2013, 21:02

JeD - sytuacja hydro w kraju jest zła, to fakt, ale zdecydowanie wolałbym temp. +3 i padający deszcz, który wsiąknie w ziemię a nie jak śnieg zostanie na powierzchni tworząc coraz większe zaspy. Już wczoraj ledwo co wyjechałem spod bloku, kolega z lżejszym autem nie dał rady i się zakopał.
Śnieg jest super w górach, na polach i w lasach. Pięknie wygląda zaśnieżony krajobraz, sosny i świerki okryte "pierzynką" i snieżna biel jak okiem sięgnąć... ale jak się jedzie pociągiem lub taki widok ma z okna siedząc przy kaloryferze i pijąc ciepłą herbatę. Gdy trzeba wyjść, ślizgać się po błocie pośniegowym, odśnieżać auto, chodnik przed domem czy już przedzierać się przez takie zaspy w lesie jak energetycy naprawiający linie to zima nie wygląda tak pięknie.
Łódź nocą > http://picasaweb.google.com/115537145578215473346/OdzNoca
Falcon

Zdjęcia: 598

Postprzez ousd » 24 stycznia 2013, 21:10

W Andrzejowie jest tak że jak odśnieżą ulice to zasypią chodnik :roll: Tam gdzie kiedyś on się znajdował są zaspy śniegu sięgające d!@y za przeproszeniem :roll: i trzeba iść po ulicy :roll: . Ogólnie w Łodzi jest mnóstwo śniegu, miasto nie nadąża z odśnieżaniem, czego efektem jest to że bus jedzie 40km/h :roll: (zwykle 80km/h) i główne ulice całkiem zasypane i zakorkowane :x
U mnie w ogrodzie wetknąłem w śnieg linijkę 1m to było 45 cm :!: w miejscu gdzie nikt nie chodzi i nie zrzuca śniegu z odśnieżania ;) Czasem rano przy próbie wyjazdu auta z garażu kończy się to tańcem z szuflą :roll: Odśnieżam codziennie aby można było wjechać na podjazd, ale to jest "syzyfowa praca" :evil: Mimo że lubię zimę, to już chciałbym aby była odwilż :)
ousd

Postprzez Whites86 » 24 stycznia 2013, 21:25

Falcon napisał(a):JeD - sytuacja hydro w kraju jest zła, to fakt, ale zdecydowanie wolałbym temp. +3 i padający deszcz, który wsiąknie w ziemię a nie jak śnieg zostanie na powierzchni tworząc coraz większe zaspy. Już wczoraj ledwo co wyjechałem spod bloku, kolega z lżejszym autem nie dał rady i się zakopał.
Śnieg jest super w górach, na polach i w lasach. Pięknie wygląda zaśnieżony krajobraz, sosny i świerki okryte "pierzynką" i snieżna biel jak okiem sięgnąć... ale jak się jedzie pociągiem lub taki widok ma z okna siedząc przy kaloryferze i pijąc ciepłą herbatę. Gdy trzeba wyjść, ślizgać się po błocie pośniegowym, odśnieżać auto, chodnik przed domem czy już przedzierać się przez takie zaspy w lesie jak energetycy naprawiający linie to zima nie wygląda tak pięknie.

co jak co ale deszcz to jest najgorsze przekleństwo jakie może być podczas mojej pracy, naprawdę nie chcialbys pracować w takich warunkach szczególnie jeśli masz do postawienia jakiegoś slupa lub budowa linii kablowej :roll:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Witeku » 25 stycznia 2013, 00:41

Misiumac napisał(a):
Luk napisał(a):Mam dobrą wiadomość dla osób, które nie lubią zimy - od wtorku 29 stycznia rozpocznie się odwilż ;)

Skąd masz taką informację?

Ja bym nie napalał się tak bardzo - prognozy generalnie do trzech dni się sprawdzają :P
Witeku

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic