Witam, jak wiadomo, aby pracowac bezpiecznie, musimy się stosowac do szeregu zasad Bezpieczeństwa i Higieny Pracy tj. "BHP"
Niestety nie wszyscy na to zważają, i nie wiedzą jak łatwo można stracic zdrowie i/lub życie
Te zasady powinny byc ściśle wpajane każdemu pracownikowi, tak aby nie popełniał tragicznych w skutkach błędów. Narzędzia elektryczne mogą byc zabójcze przy ich nieprawidłowym użytkowaniu, już nie wspominam tutaj o sprawach tak oczywistych jak noszenie kasku na budowie, tylko np. o wyłączaniu urządzeń elektrycznych w czasie przerwy itd. Dla normalnych ludzi to się wydaje normalne.. Ale. no właśnie ale. Mam mocną szlifierkę kontową, która ma uszkodzony wyłącznik, tak więc używałem przerobionego układu z wyłącznikiem chwilowym z dzwonka, co fakt nie było to najlepsze rozwiązanie, ale nie idzie do nich już dostac przełączników, mój dziadek nie wiedział o mojej konstrukcji, i dzięki bogu przeciął sobie tylko naskórek szlifierką. Pamiętajcie o wypadek nie łatwo, BHP ponad wszystkim.

Może macie jakieś zdjęcia, filmy, obrazki które pokazują naruszenie zasad BHP
Zdjęcia niedostepneTo tylko takie przykłady, na zachęte do stosowania się do przestrzegania BHP