Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez FOX » 28 kwietnia 2013, 21:12

jeżeli chcesz mogę zmierzyć ile OPK będzie odstawała od sufitu.
FOX

Zdjęcia: 0

Postprzez ousd » 29 kwietnia 2013, 07:37

mam też OPK w garażu, zmierzę jakie są wysokie, i sprawdzę czy będzie tam odpowiednia, czy będzie się o nią zahaczało głową (ta kanałówka jest teraz jakieś 5 cm od mojej głowy) ;)
ousd

Postprzez JeD » 29 kwietnia 2013, 08:35

ousd napisał(a):mam też OPK w garażu, zmierzę jakie są wysokie, i sprawdzę czy będzie tam odpowiednia, czy będzie się o nią zahaczało głową (ta kanałówka jest teraz jakieś 5 cm od mojej głowy) ;)

..Właśnie dlatego proponowałem OKN-a, bo zazwyczaj suteryny i piwnice są dla ludzi niestety niewielkiego wzrostu, nie raz walnąłem w żarówkę :? :P
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez lampawls » 10 maja 2013, 14:06

Witam :)
Mam taka sprawę-otóz mając chwilę wolnego czasu,zabrałem się za składanie słupa oświetleniowego-odcinek ok.5m 20cm składa się z rur o średnicy 48mm,natomiast dolna część,składa się z rury 58 mm,która ma być zakończeniem słupa.I tutaj mam pytanie:na jaką głębokość zakopać słup i czy ewentualnie umieścić odciągi,oprawą docelową ma być OUR 125/ORZ-7.Także zastanawia mnie,czy może być tak,że złup po prostu złamie się przy takich rozmiarach.Za wszelkie porady będę wdzięczny :)
PS.Jak wszystko skończę to postaram się zamieścić fotky ;) :D
Powróciłem na lighting-gallery.pl
lampawls

Zdjęcia: 591

Postprzez Whites86 » 10 maja 2013, 16:42

lampawls napisał(a):Witam :)
Mam taka sprawę-otóz mając chwilę wolnego czasu,zabrałem się za składanie słupa oświetleniowego-odcinek ok.5m 20cm składa się z rur o średnicy 48mm,natomiast dolna część,składa się z rury 58 mm,która ma być zakończeniem słupa.I tutaj mam pytanie:na jaką głębokość zakopać słup i czy ewentualnie umieścić odciągi,oprawą docelową ma być OUR 125/ORZ-7.Także zastanawia mnie,czy może być tak,że złup po prostu złamie się przy takich rozmiarach.Za wszelkie porady będę wdzięczny :)
PS.Jak wszystko skończę to postaram się zamieścić fotky ;) :D

żeby był w miare stabilny to musialbys go wkopać conajmiej 1,30-1,50m no i daj tam ORZ 7 koniecznie :mrgreen:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez MRP200 » 11 maja 2013, 21:16

Bez przesady. Taki słup wystarcz wkopać na głębokość 80 cm a najwyżej dla pewności dać od "strony oprawy" jakąś betonową belkę. Zamiast betonowej belki można ułożyć kilka betonowych bloczków czy cegieł, nawet większy kamień, praktycznie co jest dostępne pod ręką.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez bartek380V » 12 maja 2013, 12:47

Słupy takie z reguły maja na samym dole przyspawany kątownik który zaporuje przy probie wywrócenia sie słupa. Widziałem ostatnio takie słupy po demontażu ;) Były to słupy 6m -jak je demontowano widziałem dziury w ziemi po których pozostały otwory na jakies 130 cm ;) U góry było OZPR :( :(
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez lumix26 » 12 maja 2013, 16:11

Ma ktoś pomysł na wykręcenie tej śrubki - śrubka jest zardzewiała i po kilkukrotnym wykręcaniu łeb został zniszczony :evil:
Obrazek
Obrazek
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez ousd » 12 maja 2013, 17:09

WD40/CX80 (te drugie lepsze)- zostawić zalane na całą noc, powinno puścić. Jak nie, to już nie mam pomysłu :cry:
ousd

Postprzez bartek380V » 12 maja 2013, 17:16

Oryginalna Coca Cola ...
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic