Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez Misiumac » 8 kwietnia 2013, 19:43

Luk napisał(a):No nie powiedziałbym ;)
Stacje czy termometry zwykłych użytkowników często podają zawyżone temperatury z uwagi na operowanie Słońca (bo wiele osób nie wie też że termometr należy montować w pełnym cieniu) a na portalach pogodowych są oficjalne dane z profesjonalnych ogródków meteorologicznych.

Zapewniam Cię, iż moja stacja nie jest oklepanym bublem tylko dosyć porządnym urządzeniem, tania ona nie była także nie nazwałbym jej stacją "zwykłego użytkownika". Jakby tego było mało, podobnie jak Ty interesuję się meteorologią i doskonale znam zasady prawidłowego działania stacji pogodowych, także morałów odnośnie nasłonecznienia prawić mi tutaj nie musisz. Nie wiem z jakiej Ty stacji korzystasz, ale czytając niektóre Twoje posty wnioskuję, że raczej posługujesz się nieprawdziwymi danymi z portalów pogodowych które "pogodowymi" są tylko i wyłącznie z samej nazwy. Skąd masz pewność, że dane które tutaj wklejasz są prawdziwe? Ja bym na Twoim miejscu owej pewności nie miał i niekiedy powstrzymał się od pisania postów zawierających skopiowane zestawienia danych meteo z jakichś portali, ponieważ w ten sposób niepotrzebnie wprowadzasz w błąd niektórych użytkowników forum oraz gości, którzy ten wątek przeglądają.
Misiumac

Postprzez KaszeL » 8 kwietnia 2013, 20:47

Chłopaki, wyluzujcie trochę :)
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Lampka » 8 kwietnia 2013, 21:35

Luk napisał(a):Nie wiem. U mojego ojca w samochodzie termometr nawet dobrze mierzy temperaturę, ale tylko w czasie jazdy. W czasie postoju ją zawyża. A u mojej siostry w samochodzie nawet zimą termometr pokazywał +17 stopni, gdy tak naprawdę były +2 :roll:

To prawda, na postoju często temperatura jest trochę wyższa, dopiero, jak się ruszy, to trzeba chwilę odczekać, aż spadnie ;) Ale jak słońce trochę przygrzeje, nawet jeśli na dworze jest zimno, to w aucie już jest gorąco, w sumie teraz to dobrze, przynajmniej do czasu, aż na dworze nie zrobi się upał.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez JeD » 8 kwietnia 2013, 21:59

Kilka fotek z roztopów, na moim termometrze który nie był o dziwo na słońcu było 7C : :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Lampka » 8 kwietnia 2013, 22:18

W Gliwicach było bardzo podobnie, choć mam wrażenie, że u nas już więcej tego stopniało.
Lampka

Postprzez Luk » 9 kwietnia 2013, 10:33

Tak, zgadza się, w Gliwicach już prawie nie ma śniegu. Jedynie na ogródkach działkowych trochę jest.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez Luk » 11 kwietnia 2013, 15:16

Dziś jest najcieplej od 11 listopada (5 miesięcy). Było 16 stopni. Nieco chłodniej było 6 marca, 15 stopni.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez Lampka » 11 kwietnia 2013, 18:44

Jutro i w weekend ma być także ciepło, a po weekendzie jeszcze cieplej :) Same optymistyczne prognozy. Nawet możemy spodziewać się w najbliższym czasie burz.
Resztki szarego śniegu, wyglądającego prawie jak ziemia, które jeszcze miejscami zalegają na chodnikach i w zacienionych miejscach, prędko topnieją.
Lampka

Postprzez Elektroservice » 12 kwietnia 2013, 17:07

U mnie śnieg znikł już w 100% a co do burzy to mam nadzieje że to bzdura jakaś ...
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez ousd » 12 kwietnia 2013, 17:12

U mnie zniknął prawie cały śnieg :D ale zaczęło lać jak z pękniętej rury i jest ohydnie :?
ousd

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic