W sumie z tego co się obserwuje, zwłaszcza wzmożenie ostatnio ilości kataklizmów tam, gdzie ich nigdy nie było, a przynajmniej nie w takiej sile, trudno jednoznacznie zaprzeczyć ociepleniu. Jednak jak się głębiej przyjrzeć to jest to sprawa podejrzana, przecież ile jest typowo ekologicznych problemów, a także innych, gdzie duża masa ludzi protestuje, i jakoś ich nikt nie słucha, ignoruje się ich, a tu jakoś tak łatwo im przyszła ta zgoda na warunki ekologów... Albo może jest tak, że ocieplenie jest zagrożeniem, ale nie aż takim, a ktoś szprytny wymyślił, że zrobi na tym kasę jeszcze bardziej to rozdmuchując... Trudno nam to ocenić
Co do rtęciówek, to mam nadzieję, że tak jak piszesz
Mateusz - w wielu oprawach będą jeszcze dłuuuugo świeciły, poza tym myślę, że sporo zakładów energetycznych może zrobić tak, jak
CDM pisał, że zaczną gromadzić ogromne zapasy, a w ten sposób to... rtęciówki może wtedy całkowicie wyginą, jak wszędzie już będą diody i mh czasami, czyli za ponad pół wieku. Bądźmy dobrej myśli

. Ja staram sobie to tak przedstawić, żeby nie wpaść w totalną depresję, a i tak jestem jej bliski

...