Na początek mój radiobudzik, to akurat przeróbka jakiegoś fabrycznego, tu do przeróbki poszła sekcja radia, oryginalne było tak beznadziejne, że było tylko na zakresy MW i LW, więc tylko Pr1 można było słuchać, na dodatek konstrukcja radia oparta była na 2 tranzystorach, więc totalna prościzna, co za tym idzie jakość, dobioru beznadziejna. Postanowiłem więc radyjko usprawnić, dorabiając samodzielnie tuner LW\FM. Poza tym tuner jest stereo, posiada funkcję cichcego strojenia, oraz wskazania cyfrowe. Do radiobudzik dysponuje mocą wyjściową 2x 1,5W, ma wbudowany jeden głośnik, ale jest mozliwość podłączenia zewnętrznych głośników lub słuchawek, oba mozna podłączyć przez gniazdo DIN, troche nietypowe, ale było to podyktowane miejscem w obudowie, więc potrzeban jest przejściówka, regulacja głośności jest fizjologiczna( powszechnie opisywane jest to jako loudness). No i od trzech lat to radyjko przyjemnie mnie budzi

biała płytka dorabiana prze ze mnie sekcja tunera scalak CXA 12385, i wzmacniacz KA2206, skala cyfrowa, LC7265 i prescaler LB 3500
wyjście na głośniki i słuchawki, i przełącznik mono stereo