Wiem, że tu na forum jest sporo osób które znają się dobrze na sprzęcie RTV, więc może ktoś mi pomoże

Posiadam radioodbiornik Radmor 5102 (przestrojony) i odbiera on bez problemu silne stacje (np 88,4FM złote przeboje, 93FM radio Eska), jednakże mam poważny problem z odebraniem słabszych stacji, a konkretniej 107,4FM Eska Rock (moja ulubiona stacja)

Próbowałem już różnych anten zaczynając od kawałka drutu, kawałka przewodu typu DYt poprzez dipol wykonany z płaskiego przewodu antenowego a dziś podjąłem próbę z anteną typu YAGI wystawioną na zewnątrz i nadal 107,4FM ledwo co łapie (da się słuchać, ale wskaźnik pokazuje praktycznie minimum i o stereo mogę zapomnieć, podczas gdy 88,4FM i 93FM niemalże zamyka mi skalę i to na dipolu wykonanym z przewodu płaskiego, działa również odbiór w stereo).
Jaką antenę zastosować aby choć trochę lepszy odbiór uzyskać ? Nie wiem czy to coś pomoże ale wszystkie 3 wymienione przeze mnie stacje nadają z jednego miejsca (Poznań, komin EC Karolin) a ja znajduje się w miejscowości Kiszewo niedaleko Obornik Wlkp. Dodam jeszcze, że radio 88,4FM Złote Przeboje nadaje w polaryzacji V z ERP 5kW, 93FM radio Eska w polaryzacji H z ERP 10kW a stacja na której mi zależy czyli 107,4FM Eska Rock w polaryzacji H z ERP zaledwie 1kW

Pozdrawiam