swietlik napisał(a):O tym samym miałem napisać. Skoro cały materiał przygotowali w oparciu o fabrykę Polam to coś takiego mogło byćKaszel zwróciłeś uwagę na eliptyczną sodówkę
Z zewnątrz budowę miała niemal identyczną jak rtęciówka 250W. Czy Polam też produkował sodówki eliptyczne
![]()
DocBrown napisał(a):Polamp produkuje eliptyczne przezroczyste sody ale tylko 70W
leon0785 napisał(a):DocBrown napisał(a):Polamp produkuje eliptyczne przezroczyste sody ale tylko 70W
Potwierdzam posiadam przezroczystą eliptyczną lampę sodową Polamp Warszawa 70 W
CDM napisał(a):Ale na pewno jest jeszcze jeden odcinek poświęcony oświetleniu!! Pamiętam, że w nim także używali kwadratówki, prezentowali m.in działanie przekaźnika zmierzchowego.
neon44 napisał(a):Polam napewno produkował lampy sodowe eliptyczne o mocy 250W. Sam taką miałem w 1986 roku. Niestety 4 lata później się zepsuła, a następnie stukła
neon44 napisał(a):Polam napewno produkował lampy sodowe eliptyczne o mocy 250W. Sam taką miałem w 1986 roku. Niestety 4 lata później się zepsuła, a następnie stukła
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości