Odpalanie opuszczonych opraw

O fotografowaniu i filmowaniu lamp i wszystkiego co ma związek z oswietleniem

Re: Odpalanie opuszczonych opraw

Postprzez Whites86 » 13 grudnia 2016, 15:56

Wiem ktore budynki byly uzytkowane po awarii. Szkoła nr2 nie byla. Jest opuszczona od 86r co do okien to myslisz ze 70-80 letni starcy fatygowali by sie by demontowac to na szklarnie? Bo tylko takie osoby tam mieszkaja. No i najdziwniejsze ze demontowano okna z jupitera a nie z przypadkowych blokow mieszklalnych gdzie okna sa nietkniete

matit1 napisał(a):Nawet znalazła się na koniec "przenośna belka" :P Jeszcze jak połączysz wszystkie filmy z odpalania w jeden to będzie bajka

nie wiem czy to dobre rozwiązanie ;) powstał by z tego kilkugodzinny film :P chciało by Ci się taki oglądac :)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez matit1 » 13 grudnia 2016, 18:16

Whites86 napisał(a):

matit1 napisał(a):Nawet znalazła się na koniec "przenośna belka" :P Jeszcze jak połączysz wszystkie filmy z odpalania w jeden to będzie bajka

nie wiem czy to dobre rozwiązanie ;) powstał by z tego kilkugodzinny film :P chciało by Ci się taki oglądac :)

Hehe, chodziło mi o to, żeby zrobić tak jak zrobiłeś film z odpalania w szkole tyle, ze do tego dorzucić jeszcze tak samo urywki z jupitery, odpalenia parkówki i łychy ;) choć pewnie i tak masz zamiar potem zrobić.
matit1

Zdjęcia: 1394

Postprzez Whites86 » 13 grudnia 2016, 18:41

matit1 napisał(a):
Whites86 napisał(a):

Hehe, chodziło mi o to, żeby zrobić tak jak zrobiłeś film z odpalania w szkole tyle, ze do tego dorzucić jeszcze tak samo urywki z jupitery, odpalenia parkówki i łychy ;) choć pewnie i tak masz zamiar potem zrobić.

brakuje mi podkładu muzycznego, nie mam totalnie pomysłu co wyszukać by coś z tego wyszło :roll:
Whites86

Postprzez Farel03 » 13 grudnia 2016, 19:05

Muzyka ze S.T.A.L.K.E.Ra :P

Może @lumix26 ma pomysł ?
Lepsze jest wrogiem dobrego. Najprostsze rozwiązania są najlepsze
Farel03

Re:

Postprzez Whites86 » 13 grudnia 2016, 21:36

Farel03 napisał(a):Muzyka ze S.T.A.L.K.E.Ra :P

Może @lumix26 ma pomysł ?

bez przesady to ma być fajnie i oryginalnie a nie z jakimiś głupimi muzyczkami z gierki :roll:

jupiter jakoś ogarnąłem, na reszte już nie mam pomysłow

Whites86

Postprzez Lampka » 13 grudnia 2016, 23:15

Wg mnie muzyczka może pojawiać się tylko od czasu do czasu, ogólnie bez niej filmik także nie traci na wartości i jest tym bardziej realistyczny ;) Ale wiadomo, nastrój musi być.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez oskard » 14 grudnia 2016, 00:53

Whites86 napisał(a):Wiem ktore budynki byly uzytkowane po awarii. Szkoła nr2 nie byla. Jest opuszczona od 86r co do okien to myslisz ze 70-80 letni starcy fatygowali by sie by demontowac to na szklarnie? Bo tylko takie osoby tam mieszkaja. No i najdziwniejsze ze demontowano okna z jupitera a nie z przypadkowych blokow mieszklalnych gdzie okna sa nietknięte.

Tak jak piszę - tutaj jest to mniej prawdopodobne, ale może to być jakiś trop. Poza tym wiek aż taką przeszkodą nie jest, jak trafi się jakiś dziarski i sprytny dziadek ;). Takie konstrukcje na zasadzie "coś z niczego" właśnie najczęściej emeryci cudują, o ile mają jeszcze siłę i zapał. Oni też lubią się w mini-rolnictwo bawić, bo młodym działki najczęściej do wypoczynku i grillowania tylko są potrzebne.
Także wiek potencjalnych szabrowników nie jest tu przeszkodą, ale fakt, że bloki pozostały nienaruszone, budzi już wątpliwości. Przychodzi na myśl jakiś odzysk (czego - spróchniałego drewna, zawiasów? :P ), albo to ślad przygotowań do jakiegoś, zarzuconego w późniejszym czasie, pomysłu przebudowy/remontu, tylko znowu pytanie - po co? Kto tam i co mógł planować, na terenie oficjalnie wyłączonym z użytkowania i to na czas baaardzo nieokreślony? :? Poza tym w takim przypadku nie byłyby raczej demontowane losowo, tylko po kolei - całymi piętrami.
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez Whites86 » 14 grudnia 2016, 08:06

Dodam tylko ze ci starcy nie maja zadnego sanochodu ani niczego czym mozna bylo by przewieźć szyby jak ma konia lub rower to absolutny max na tych rowerach nie sa w stanie jezdzic tylko je prowadza jak na bagazniku maja zakupy. Najblizsi mieszkancy mieszkaja minimum 15 km od tego miejsca tak wiec powodzenia
Whites86

Postprzez lumix26 » 15 grudnia 2016, 16:39

tak z ciekawości w każdym pomieszczeniu były oprawy czy tylko w tym jednym dolnym miejscu tak się uchowało :?: :roll:
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez Whites86 » 15 grudnia 2016, 17:26

lumix26 napisał(a):tak z ciekawości w każdym pomieszczeniu były oprawy czy tylko w tym jednym dolnym miejscu tak się uchowało :?: :roll:

w każdym, z tym że w niektórych nietknięte, w niektórych lekko uszkodzone, a w niektórych totalnie zdewastowane tak że nic nie nadawało się do odpalenia

najlepsza sytuacja jest na halach jupitera tam wiszą całe rzędy opraw T12 80W tyle że żeby to zasilić potrzebowal bym agregat który ma co najmniej kilka KW mocy ;)
Whites86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Foto i video