Świetna akcja

lumix26 napisał(a):jak zwykle świetna akcja i robota![]()
szkoda ze w tych klipach video nie skorygowałeś balansu bieli trochę za zielono tam wyszło
OUSF napisał(a):O co chodzi z tym prześwietlaniem kabla
Patrzycie jakimś urządzeniem, czy jest cały
Wiedziałem, że tym razem uda Ci się ją odpalić![]()
Tym razem żadna babka nie mówiła, że kolej ciągnie od Niej nielegalnie Prąd![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Whites86 napisał(a):dzisiejsza udana akcja którą przeprowadziłem z MRP200, polecieliśmy na 2 agregaty, zasililiśmy 4 oprawy OURW250
w 1 przypadku prześwietliliśmy oryginalny kabel zasilający oprawe w 2 przypadku pociągnęliśmy 40 metrowy przedłużacz
Michal napisał(a):OUSF napisał(a):O co chodzi z tym prześwietlaniem kabla
Patrzycie jakimś urządzeniem, czy jest cały
Wiedziałem, że tym razem uda Ci się ją odpalić![]()
Tym razem żadna babka nie mówiła, że kolej ciągnie od Niej nielegalnie Prąd![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prześwietlenie kabla to takie potoczne określenie sprawdzenia rezystancji izolacji i ciągłości żył w celu stwierdzenia braku zwarcia. W przypadku gdy zrobisz zwarcie na agregacie to efekt jest podobny jak bys go zablokował mechanicznie uniemożliwiając obracanie się wirnika prądnicy. Dlatego trzeba kable sprawdzać albo stosować dodatkowe zabezpieczenia![]()
Michal napisał(a):OUSF napisał(a):O co chodzi z tym prześwietlaniem kabla![]()
Prześwietlenie kabla to takie potoczne określenie sprawdzenia rezystancji izolacji i ciągłości żył w celu stwierdzenia braku zwarcia. W przypadku gdy zrobisz zwarcie na agregacie to efekt jest podobny jak bys go zablokował mechanicznie uniemożliwiając obracanie się wirnika prądnicy. Dlatego trzeba kable sprawdzać albo stosować dodatkowe zabezpieczenia
Whites86 napisał(a):dzisiejsza udana akcja którą przeprowadziłem z MRP200, polecieliśmy na 2 agregaty, zasililiśmy 4 oprawy OURW250
w 1 przypadku prześwietliliśmy oryginalny kabel zasilający oprawę w 2 przypadku pociągnęliśmy 40 metrowy przedłużacz
Świetna akcja i rewelacyjne zdjęcia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość