Zdjęcia nocne

O fotografowaniu i filmowaniu lamp i wszystkiego co ma związek z oswietleniem

Re: Zdjęcia nocne

Postprzez Whites86 » 21 marca 2010, 23:02

DocBrown napisał(a):Chciałem, ale niestety nie było jak :(
Zoom za mały, a podjechać pod OURa nijak nie mogłem, bo za duży ruch był, może kiedyś jak pojadę tam późno w nocy to cyknę go od dołu przez szyberdach na pełnym zoomie :twisted:

awaryjne i po problemie ;) ja tak często robiłem ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez DocBrown » 21 marca 2010, 23:09

Stałem na awaryjnych ale po prawej stronie na poboczu, a i tak trochę samochodu wystawało na jezdnie :twisted:
Sam widzisz, że jest tam spory ruch, jakbym chciał tak jak opisałem sfocić te OUR, musiałbym wjechać na lewy pas i przez szyberdach sfocić, a ten numer tam nie przejdzie, chyba że późno w nocy gdy jest totalnie pusto :roll:
DocBrown

Postprzez leon0785 » 22 marca 2010, 08:48

DocBrown napisał(a):Stałem na awaryjnych ale po prawej stronie na poboczu, a i tak trochę samochodu wystawało na jezdnie :twisted:
Sam widzisz, że jest tam spory ruch, jakbym chciał tak jak opisałem sfocić te OUR, musiałbym wjechać na lewy pas i przez szyberdach sfocić, a ten numer tam nie przejdzie, chyba że późno w nocy gdy jest totalnie pusto :roll:

Leniu rusz swoje cztery litery i wysiądź czasem ze swojej limuzyny :mrgreen:
leon0785

Postprzez DocBrown » 22 marca 2010, 11:04

leon0785 napisał(a):
DocBrown napisał(a):Stałem na awaryjnych ale po prawej stronie na poboczu, a i tak trochę samochodu wystawało na jezdnie :twisted:

Leniu rusz swoje cztery litery i wysiądź czasem ze swojej limuzyny :mrgreen:

Pozostawienie pojazdu w tamtym miejscu bez nadzoru to również marny pomysł :twisted:
Ale bez obaw, kiedyś pojadę tam późną nocą i sfocę :)
DocBrown

Postprzez Whites86 » 22 marca 2010, 11:05

może doc się boi ze go ktos przyuważy ? :) a przeciez wiadomo ze z samochodu niezawsze mozna sfocic dokladnie, bo czasem niemozna podjechac dostatecznie blisko by zrobic dobre ujęcie
Whites86

Postprzez leon0785 » 22 marca 2010, 11:25

Whites86 napisał(a):może doc się boi ze go ktos przyuważy ? :) a przeciez wiadomo ze z samochodu niezawsze mozna sfocic dokladnie, bo czasem niemozna podjechac dostatecznie blisko by zrobic dobre ujęcie

Doc jeździ nocami swoim Audi po wielkopolskich drogach straszy ludzi, światłami mruga, zakręty bierze na ręcznym a potem boi się z niego wysiąść :lol: :mrgreen:
P.S. OUR-700 to zbyt fajna i zbyt rzadka oprawa aby ją focić z samochodu to po prostu profanacja klasyka twoje zachowanie jest skandaliczne jak mogłeś :mrgreen:
leon0785

Postprzez Whites86 » 22 marca 2010, 14:22

leon ma rację, wstydz się Doc :twisted: :P :mrgreen:
Whites86

Postprzez Luk » 23 marca 2010, 14:07

A ja zanim wyrobię prawo jazdy to trochę czasu minie :P
Świetnie zdjęcia Doc, jakbym miał samochód to też robiłbym fotki przez szyberdach.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez Luk » 26 marca 2010, 09:49

A oto moje zdjęcia nocne które wykonałem moją lustrzanką. Zdjęcia wykonałem w Knurowie koło Gliwic przedwczoraj tj. 24.03. Niestety, zdjęcia musiałem nieco zmniejszyc przez co utraciły trochę swoją jakosc.

Te zdjęcia robiłem bez użycia filtru gwiazdkowego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejne dwa zdjęcia zrobiłem z użyciem filtru gwiazdkowego.

Obrazek

Obrazek

Większosc zdjęc robiłem przy czasie otwarcia migawki 15 sekund, i przy przysłonie F22.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez leon0785 » 26 marca 2010, 11:06

Luk przepiękne są twoje zdjęcia świetnie ustawiłeś aparat :)
A ten filtr gwiazdkowy myśle, że przy takich ustawieniach i przy takim aparacie możesz go sobie podarować ;)
leon0785

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Foto i video