DoubleSuper8 napisał(a)::arrow: neon44: jak będziesz następnym razem w Świdnicy to daj znać - może będzie okazja się poznać i coś pofotografować.
Oczywiście, chociaż ostatnim razem byłem tylko przejazdem czyli na szybciora
DoubleSuper8 napisał(a):Na razie mogę jedynie co nieco poopowiadać: te przewieszki na Al. Niepodległości (ORZ-1 i Metisy) kiedyś ciągnęły się od Pl. Grunwaldzkiego aż do żelaznego mostu na ul. Wrocławskiej. Obecnie został już tylko odcinek od Banku Zachodniego do świateł - od pl. Grunwaldzkiego do Banku Zachodniego świecą podaj SGSy potem są te przewieszki. Jedna z ORZ-1 jest usodowiona. Na Wrocławskiej przy okazji remontu drogi również zmodernizowano oświetlenie i tam są Luny z zasyfiałymi kloszami. Przewieszki były również i w centrum miasta (ul. Pułaskiego Środkowa Grodzka) czy też na Saperów (ok. ul. Kościelnej) jednak pozostało już po nich tylko wspomnienie. Są również i stare zdjęcia z Rynku - tam można było spotkać kwiaty ORZ-2 a nawet i na jakimś Kwadratówkę widziałem. Dziś tak jak na zdjęciach - zastąpiono je oprawami stylizowanymi. Jednak są miejsca gdzie można spotkać ciekawe rzeczy - chociażby ul. Wokulskiego gdzie po jednej stronie jest ciąg Łyżek (chyba świeci tylko jedna albo już żadna) a po drugiej chyba Malagi. Będę miał wóz do dyspozycji to się wybiorę.
To super cenne informacje. Po przewieszkach zostało pelno śladów między innymi dzięki charakterystycznym liniom napowietrznym.