XXXJeDXXXX napisał(a):Jak ja się cieszę że u mnie usodawiają OURW, rtęciowe strady i orz-7-2
Jędrku to są wszystko działania doraźne do czasu. Jak skończych 22 czy 23 lata klasyków i na Lubelszczyźnie nie będzie.
XXXJeDXXXX napisał(a):Jak ja się cieszę że u mnie usodawiają OURW, rtęciowe strady i orz-7-2
neon44 napisał(a):LemuRR11 napisał(a):OURW na betoniakach też poznikały ?
Niestety tak
LemuRR11 napisał(a):neon44 napisał(a):LemuRR11 napisał(a):OURW na betoniakach też poznikały ?
Niestety tak
Dlaczego niestety ?
LemuRR11 napisał(a):Przepraszam- źle przeczytałem
Wywnioskowałem że OURW nie poznikały, a Ty z tego faktu się nie cieszysz
LemuRR11 napisał(a):Chociaż nie zgodzę się z tym że nowe oprawy zawsze lepiej oświetlają.
Przykładowo na zakopiance- w Skomielniej.B ORZ6 i 7 pozmieniali na sodowe maleństwa o mocy 70W
Nie dość że montowane co drugi słup, to jeszcze takie słabe. Na drodze tylko pomarańczowe pasy (Przy ORZ`ach droga była w miarę równomiernie oświetlona)
LemuRR11 napisał(a):Właśnie zdaję sobie sprawę- że nie są najbogatszą gminą
Ale czy nie podlega to jakiejkolwiek kontroli ?
Bo podejrzewam- że nawet o tej przykładowej mocy (70W) dało by się dobrać oprawy poz względem zasięgu rozsyłu na boki- tak aby chociaż stwarzało to pozory dobrego oświetlenia. zakopianka to przecież jest droga krajowa- a a tam są szkoły kościół itd. Więc siłą rzeczy ludzie muszą przechodzić przez jezdnię. A "dobre" oświetlenie zwiększa bezpieczeństwo.
LemuRR11 napisał(a): Pytanie z innej baczki- Czy w Strzelinie inwestują w oświetlenie LED albo MH ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości