Końskie to miasto w województwie świętokrzyskim, położone jest na północnym skraju Wyżyny Kielecko-Sandomierskiej, wśród Lasów Koneckich. Miasto liczy prawie 20 tys. mieszkańców.
Końskie to miasto w województwie świętokrzyskim, położone jest na północnym skraju Wyżyny Kielecko-Sandomierskiej, wśród Lasów Koneckich. Miasto liczy prawie 20 tys. mieszkańców.
Utilizer napisał(a):Jak dla mnie są gorsze od Strad - a Strady są poniżej przeciętnej dziś
ourp napisał(a):Zgadza się, swoją droga jestem ciekawy dlaczego OZS to tak nieudany produkt. W końcu konstruowala je firma z dość dużym doświadczeniem w dziedzinie produkcji opraw oswietleniowych.
ourp napisał(a):W końcu konstruowala je firma z dość dużym doświadczeniem w dziedzinie produkcji opraw oswietleniowych.
neon44 napisał(a):ourp napisał(a):W końcu konstruowala je firma z dość dużym doświadczeniem w dziedzinie produkcji opraw oswietleniowych.
Firma ta w latach 70-tych i 80-tych nie miała w ogóle konkurencji. Produkty Mesko szły na wschód oraz do NRD i rynek chłonął wszystko jak leci. W latach 80-tych Mesko nie wprowadziło do sprzedaży ani jednej oprawy sodowej, mimo iz lampy te stawały się wówczas coraz popularniejsze. OZS był pierwszą oprawą sodową firmy i początkowo niektóre miasta i gminy wybierały ja do modernizacji. Szybko się to jednak zmieniło i gminy zaczęły wybierać produkty zachodnie. Obecne Mesko AGD produkuje OZSy, ale czy ktoś to kupuje to nie wiem.
qba napisał(a):neon44 napisał(a):ourp napisał(a):W końcu konstruowala je firma z dość dużym doświadczeniem w dziedzinie produkcji opraw oswietleniowych.
Firma ta w latach 70-tych i 80-tych nie miała w ogóle konkurencji. Produkty Mesko szły na wschód oraz do NRD i rynek chłonął wszystko jak leci. W latach 80-tych Mesko nie wprowadziło do sprzedaży ani jednej oprawy sodowej, mimo iz lampy te stawały się wówczas coraz popularniejsze. OZS był pierwszą oprawą sodową firmy i początkowo niektóre miasta i gminy wybierały ja do modernizacji. Szybko się to jednak zmieniło i gminy zaczęły wybierać produkty zachodnie. Obecne Mesko AGD produkuje OZSy, ale czy ktoś to kupuje to nie wiem.
No i jeszcze ta porażka Meska z oprawą OZJ do lamp 700w, która chyba była nieudaną odpowiedzią na kwadratówkę. Właśnie zastanawia mnie, czemu OZJ nie miała wtedy wersji sodowej, a samo Mesko dopiero tak późno zdecydowało się na wprowadzenie sody do swojej oferty i w latach 80 nie konkurowali z Gostyninem? Z drugiej strony jednak w latach 80 i do połowy 90 całkiem dobrze sprzedawały sie oprawy rtęciowe z serii OURW, OZR i ORZ.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości