set napisał(a):
...siedliskiem starych opraw jest teren byłej jednostki wojskowej, a także byłych Nadbużańskich Zakładów Przemysłu Skórzanego wraz z przyległymi do nich magazynami i innymi instalacjami oraz położona nieopodal stacja kolejowa ...
No! To liczymy na tonę zdjęć, dziś te wojsko to żadna tajemnica, nie powinni Ci przeszkadzać, tylko lepiej przedtem spytaj, czy możesz, Ale skoro piszesz "byłej" to może już tam dziś wojaków nie ma? To kto to przejął?
set napisał(a):
...We Włodawie są hektary starych opraw. Po prostu należy wiedzieć gdzie się udać i mieć trochę czasu. ...Myślałem że dostatecznie Was zanudziłem, ale na życzenie Cieszyna kilka starych fotek
Te hektary na polecenie cieszyna masz sfocić!
I to ASAP!
set napisał(a):
... na życzenie Cieszyna kilka starych fotek
a dzięki, miło mi bardzo. Dodam, że tak fantastycznych fot starych opraw z dawnych lat to nie wiem, kiedy ostatnio widziałem. JEśli masz tam coś jeszcze, to dawaj
PS - na tym zdjęciu dworca, gdzie widać też szyny, wiszą na 2 słupach oprawy na linkach, ale dość dziwnie długie te linki, więc albo chwilowo tak wisiały, dopóki ktoś nie podciągnął je korbą w windce korbowej, albo to jakaś awaria. Bo jakby tak wisiały, to silny wiatr wywijałby nimi i uderzał o ten słup z dużą siłą, a tego to by nikt chyba nie chciał
Możliwe, że to nie jest linka, tylko cienka sztywna rurka metalowa, to wówczas by to wyglądało lepiej