Tych trumienek przy Zamku książąt Pomorskich na fotce powyżej już nie ma.

zastąpiły je strady OUS250. Ostatnio wieczorem zajechałem w Szczecinie na pętlę tramwajową przy ulicy Ludowej, po drodze minąłem dwie OURW2250 ze świecącymi WLSP w obu oprawkach! Ale piękny widok i jak juz dawno prze ze mnie nie spotkany. Zaś przy Ludowej, obok pętli miałem wrażenie jakby czas tam zatrzymał sie w połowie lat 80. Sama pętla i skrzyżowanie z ul Dębogórską ośwetlaja kwadratówki, w większości jednak z rtęciówkami. Na reszcie ciągów są łyżki ORZ6. kilka też jest serii próbnych Polamp Gostynin, ale w żadnej nie ma sodówki. Na pętli stoi tez mieszany kwiat z 6 lub 8 OURW2250 i kwadratówkami. Kwadratówki na perwno wszystkie to wersja sodowa. Są zamontowane tak, jak w PRLu montowano lampy sodowe, na skrzyżowaniach i rozjazdach. Oswietlenie w Szczecinie jest modernizowane, ale przeważnie na ważniejszych ulicach, do tej pory oświetlonych oprawami rtęciowymi. Al Piastów kiedyś oświetlały łyżki 2 na ulicę i OUR125 na chodnik. Teraz obcięto OUR125 i oba wysięgniki z łyzkami i założono szczytowo SL100. Przy jednym placu widziałem jednak świecącą OUR125 na chodnik.