[Skarżysko-Kamienna] Oświetlenie uliczne

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Skarżysko-Kamienna] Oświetlenie uliczne

Postprzez leon0785 » 16 maja 2010, 14:57

OBp napisał(a):Widzę, że się szykuje mała modernizacja :twisted: Wytną Ledy :twisted:

Nie sądze najbardziej prawdopodobe, że na tych nowych wirowanych słupach zawisną Ledy.
leon0785

Postprzez DocBrown » 16 maja 2010, 16:40

leon0785 napisał(a):
OBp napisał(a):Widzę, że się szykuje mała modernizacja :twisted: Wytną Ledy :twisted:

Nie sądze najbardziej prawdopodobe, że na tych nowych wirowanych słupach zawisną Ledy.

To wtedy nie będzie to modernizacja :twisted:
To będzie kretynizm zasługujący na co najmniej mega ałard :twisted:
DocBrown

Postprzez oskard » 16 maja 2010, 20:54

Ehh, docuś (nie gniewaj sie, że tak mówię :mrgreen: ), pomyśl inaczyj: lepsze już te nasze, polskie Ledy, niż jakieś plastiki SL100, lub malagi z tą "urodziwą" regulacją pod spodem ;) . Ledy może i nie są piękne, ale nie szpecą tak strasznie okolicy, jak niektóre nowe. Choć wnerwia mnie, jak klasyki ustępują im miejsca, ale prawdę mówiąc mnie nerwuje każda nowa oprawa, która wypiera klasyka :mrgreen: . A ledy w sumie mogą być* (jak dla mnie), są takie zwykłe, nie wyglądają jak to sie mówi, jak UFO :mrgreen: :lol:
*mogą być pod warunkiem nie wypierania klasyka, a pojawiania się w nowym, dotąd nieoświetlonym miejscu :mrgreen:
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez DocBrown » 16 maja 2010, 21:01

oskard napisał(a):Ehh, docuś (nie gniewaj sie, że tak mówię :mrgreen: ), pomyśl inaczyj: lepsze już te nasze, polskie Ledy, niż jakieś plastiki SL100, lub malagi z tą "urodziwą" regulacją pod spodem ;) . Ledy może i nie są piękne, ale nie szpecą tak strasznie okolicy, jak niektóre nowe. Choć wnerwia mnie, jak klasyki ustępują im miejsca, ale prawdę mówiąc mnie nerwuje każda nowa oprawa, która wypiera klasyka :mrgreen: . A ledy w sumie mogą być* (jak dla mnie), są takie zwykłe, nie wyglądają jak to sie mówi, jak UFO :mrgreen: :lol:
*mogą być pod warunkiem nie wypierania klasyka, a pojawiania się w nowym, dotąd nieoświetlonym miejscu :mrgreen:

Dla mnie to i to jedno paskudzstwo....
DocBrown

Postprzez oskard » 16 maja 2010, 21:05

No... wiadomo, do łyżków czy OURW sie nie umywa ;) . Ale wśród nowoczesnych opraw te mnie najmniej kłują w oczy. 1000razy wole je np. od lun :roll:
oskard

Postprzez DocBrown » 16 maja 2010, 21:12

oskard napisał(a):No... wiadomo, do łyżków czy OURW sie nie umywa ;) . Ale wśród nowoczesnych opraw te mnie najmniej kłują w oczy. 1000razy wole je np. od lun :roll:

Najmniej w oczy kłuje Strada. A od Ledy 1000x lepszy jest SGS203....
DocBrown

Postprzez oskard » 16 maja 2010, 21:28

No... od bidy może być, ale ma minus u mnie że otwiera sie nie tradycyjnie, przez co jest bardziej narażony na zalanie, i korpus nie jest cały z metalu :|
A strada zależy kiedy, jak wieszają w miejsce OURów, na niskich, cienkich słupach to trochę to nerwi, zwłaszcza nocą, jak razi w oczy mimo niepatrzenia w nią wprost :roll:
oskard

Postprzez leon0785 » 16 maja 2010, 21:34

Tam w tej chwili są Ledy i są to oprawy w całkiem dobrym stanie. Na tej konkretnej ulicy nie będzie już żadnej modernizacji oświetlenia bo po co wymieniać dobre całkiem świeże oprawy na nowe to byłby dopiero kretynizm. Będą wymieniać tylko słupy stare ŻN na nowe wirowane okrąglaki. Zresztą nie chciałbym już SGS 203 bo to stara i przestarzała oprawa a w dodatku plastikowa.
Jakby już mieli zakładać coś nowego to napewno fajnie by było zobaczyć coś w stylu Schreder Onyx.
leon0785

Postprzez DocBrown » 16 maja 2010, 21:52

leon0785 napisał(a):Tam w tej chwili są Ledy i są to oprawy w całkiem dobrym stanie. Na tej konkretnej ulicy nie będzie już żadnej modernizacji oświetlenia bo po co wymieniać dobre całkiem świeże oprawy na nowe to byłby dopiero kretynizm. Będą wymieniać tylko słupy stare ŻN na nowe wirowane okrąglaki. Zresztą nie chciałbym już SGS 203 bo to stara i przestarzała oprawa a w dodatku plastikowa.
Jakby już mieli zakładać coś nowego to napewno fajnie by było zobaczyć coś w stylu Schreder Onyx.

Co jeden to gorsze paskudzstwo podaje :lol:
DocBrown

Postprzez leon0785 » 16 maja 2010, 22:10

Zależy dla kogo dla mnie Onyx jest super. Korpus aluminium a klosz jest ze szkła hartowanego + rewelacyjny rozsył światła nie razi mnie w nocy jak jadę samochodem.
A SGS203 jest przestarzały biały plastikowy korpus (który po kilku latach robi się czarny), plastikowy klosz (który po kilku latach zaczyna żółknąć i matowieć nic specjalnego ;) )
leon0785

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie