OBp napisał(a):Widzę, że się szykuje mała modernizacjaWytną Ledy
Nie sądze najbardziej prawdopodobe, że na tych nowych wirowanych słupach zawisną Ledy.
OBp napisał(a):Widzę, że się szykuje mała modernizacjaWytną Ledy
leon0785 napisał(a):OBp napisał(a):Widzę, że się szykuje mała modernizacjaWytną Ledy
Nie sądze najbardziej prawdopodobe, że na tych nowych wirowanych słupach zawisną Ledy.
oskard napisał(a):Ehh, docuś (nie gniewaj sie, że tak mówię), pomyśl inaczyj: lepsze już te nasze, polskie Ledy, niż jakieś plastiki SL100, lub malagi z tą "urodziwą" regulacją pod spodem
. Ledy może i nie są piękne, ale nie szpecą tak strasznie okolicy, jak niektóre nowe. Choć wnerwia mnie, jak klasyki ustępują im miejsca, ale prawdę mówiąc mnie nerwuje każda nowa oprawa, która wypiera klasyka
. A ledy w sumie mogą być* (jak dla mnie), są takie zwykłe, nie wyglądają jak to sie mówi, jak UFO
![]()
*mogą być pod warunkiem nie wypierania klasyka, a pojawiania się w nowym, dotąd nieoświetlonym miejscu
oskard napisał(a):No... wiadomo, do łyżków czy OURW sie nie umywa. Ale wśród nowoczesnych opraw te mnie najmniej kłują w oczy. 1000razy wole je np. od lun
leon0785 napisał(a):Tam w tej chwili są Ledy i są to oprawy w całkiem dobrym stanie. Na tej konkretnej ulicy nie będzie już żadnej modernizacji oświetlenia bo po co wymieniać dobre całkiem świeże oprawy na nowe to byłby dopiero kretynizm. Będą wymieniać tylko słupy stare ŻN na nowe wirowane okrąglaki. Zresztą nie chciałbym już SGS 203 bo to stara i przestarzała oprawa a w dodatku plastikowa.
Jakby już mieli zakładać coś nowego to napewno fajnie by było zobaczyć coś w stylu Schreder Onyx.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości