ZiKIT ogłosił właśnie przetarg na wymianę oświetlenia na bulwarach - Czerwieńskim, Poleskim, Wołyńskim i Inflanckim nad Wisłą.
http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-urzed ... wy-6vi2009
Badi napisał(a):Kurczeniedobrze
Narazie nie mam wogóle czasu na zrobienie fotek... a właśnie na bulwarze Poleskim znajdują sie te zielone LEDy o których pisałem
W dodatku zdemontują 110 starych opraw a założą 150 nowych. Czyli już za niedługo nie będzie można wieczorem spacerować w rtęciowym świetle klasyków.
leon0785 napisał(a):W Krakowie jest jeszcze troche starych opraw zarówno rtęciowych jak i sodowych w samym centrum miasta rtęciowe modele to ORZ-7 OURW250 OURW2250 troche OZPR a sodowe to Kwadratówki i strady. Reszta miasta to prawie same ES-SYSTEM SL-100 i WLS-8. Wyjątek stanowią ulice Wita Stwosza oraz Pawia a także Al. 29 listopada gdzie zastosowano oprawy SCHREDER onyx. Natomiast na niedawno zmodernizowanym rondzie Mogilskim i Grzegórzeckim i łaczącej je ulicy Powstańców Warszawy najwprapodobniej zastosowano oprawy GE eurostreet ale nie jestem ich pewien.
Jarek napisał(a):leon0785 napisał(a):W Krakowie jest jeszcze troche starych opraw zarówno rtęciowych jak i sodowych w samym centrum miasta rtęciowe modele to ORZ-7 OURW250 OURW2250 troche OZPR a sodowe to Kwadratówki i strady. Reszta miasta to prawie same ES-SYSTEM SL-100 i WLS-8. Wyjątek stanowią ulice Wita Stwosza oraz Pawia a także Al. 29 listopada gdzie zastosowano oprawy SCHREDER onyx. Natomiast na niedawno zmodernizowanym rondzie Mogilskim i Grzegórzeckim i łaczącej je ulicy Powstańców Warszawy najwprapodobniej zastosowano oprawy GE eurostreet ale nie jestem ich pewien.
Fakt, jest trochę klasyków, ale w większości są one usodowione. Co do nowych opraw sodowych, to w zasadzie w mieście dominuje SL-100 i WLS-8. Jest też trochę opraw SCHREDDER onyx, oraz Philips SGS 204 oraz Malagi SGS103/104.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości