mateusz napisał(a):W sumie Trójmiato to jakby nie patrzeć trzy osobne miasta, z różnymi praktykami w zakresie oświetlenia chociaż było sporo podobieństw np. pozostawienie 6 ramion na kwiatach stojących na pasie rozdziału ale np. w Gdyni zakładano tam masowo SGS203 a w Gdańsku tych opraw w oświetleniu ulicznym praktycznie nie kojarzę, podobnie w obydwu miastach przerabiano na sodę OURW. Generalnie nie chcę za dużo się wypowiadać na temat oświetlenia Gdyni czy Sopotu bo te miasta znam raczej tylko ze sporadycznych wizyt, w Gdańsku przebywałem trochę dłużejW sumie ja OURW na wysokich masztach pamiętam tylko z ul.Hallera, nawet coś pamiętam, że jedna OURW świeciła zzieleniałym LRFem pod koniec istnienia tego oświetlenia więc prawdopodobnie one nie zostały odłączone tylko lampy świeciły aż padły i potem już ich nie wymieniano... Domyślam się, że wcześniej takich ulic mogło być więcej. Długie Ogrody to ciekawa sprawa, to miał być zdaje się reprezentacyjny plac/parking przed Długim Targiem od strony Podwala Przedmiejskiego, jak podaje wikipedia w latach 60-tych wyburzono nawet jedną nawę Kościoła z czerwonej cegły, który tam stoi aby poszerzyć ulicę, pewnie dlatego ustawiono tam tak dużo masztów... To musiało świetnie wyglądać jak były z kompletem opraw ale później zostały maksymalnie obcięte, te po bokach tylko do jednego wysięgnika... Pamiętam, że jeszcze z 10 lat temu przy samych Stągwiach Mlecznych, przy brzegu Motławy stał jeden wysoki maszt z jednym wysięgnikiem chyba z Sintrą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości