Jest to notatka,którą dawno temu otrzymałem od ówczesnego zastępcy kierownika Rejonu Oświetlenia Drogowego w Poznaniu .Zastanawia mnie tylko duża liczba punktów świetlnych należących do ZE Bydgoszcz.Poznań na tamte lata posiadał ok. 36.000 punktów

qba napisał(a):Rzeczywiście sporo opraw było, ale dziwi ich ilość w porównaniu z Poznaniem. Potężne bydgoskie kwiaty pewnie znacznie podnosiły liczbę opraw. W 1992 r aż 74% opraw było rtęciowych? Czy w tych 74 procentach wliczały się również kwadratówki z LRFami? Zaskakująca jest tez obecność opraw żarowych, o ile fluorescencyjne jeszcze mogę zrozumieć, bo w wielu miastach wisiały UOSFy jeszcze w latach 90.
Michal napisał(a):qba napisał(a):Rzeczywiście sporo opraw było, ale dziwi ich ilość w porównaniu z Poznaniem. Potężne bydgoskie kwiaty pewnie znacznie podnosiły liczbę opraw. W 1992 r aż 74% opraw było rtęciowych? Czy w tych 74 procentach wliczały się również kwadratówki z LRFami? Zaskakująca jest tez obecność opraw żarowych, o ile fluorescencyjne jeszcze mogę zrozumieć, bo w wielu miastach wisiały UOSFy jeszcze w latach 90.
W Poznaniu w tych latach też było sporo opraw żarowych ,ostatnie zniknęły pod koniec lat dziewięćdziesiątych natomiast ostatnie świetlówki zniknęły w latach 1995/1996.
qba napisał(a):Rzeczywiście sporo opraw było, ale dziwi ich ilość w porównaniu z Poznaniem. Potężne bydgoskie kwiaty pewnie znacznie podnosiły liczbę opraw. W 1992 r aż 74% opraw było rtęciowych? Czy w tych 74 procentach wliczały się również kwadratówki z LRFami? Zaskakująca jest tez obecność opraw żarowych, o ile fluorescencyjne jeszcze mogę zrozumieć, bo w wielu miastach wisiały UOSFy jeszcze w latach 90.
Edziu napisał(a):co za gigantyczne wysięgniki, zastanawia mnie czy te słupy trakcyjne i wysięgniki co teraz są na nich SGS204 to nie są te same wysięgniki tylko podczas modernizacji na SGS zostały przycięte
przez Witeku » 2 lutego 2014, 00:38
W Toruniu na Broniewskiego są podobne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości