Szkoda że nie zmieniłeś balansu bieli i MH wyszło żółte zamiast białe
neon44 napisał(a): Albany bardzo się dobrze prezentują. Ciekawe co tam było wcześniej?
neon44 napisał(a):Zobaczyłem w TVN24 reklamówkę „zakochaj się w Warszawie na Święta” i tak też zrobiłem. Nie sprawdziłem tylko Twoich Pawle wskazówek na temat miejsc występowania tego oświetlenia świątecznego. Skupiłem się tylko na centrum. Byłem na starówce, pod Pałacem Prezydenckim i przeszedłem cała ulicą Nowy Świat. Euro2012 dużo dało Warszawie i widać tłumy turystów. Stolica rzeczywiście tętni życiem, z czego oczywiście jako Polak jestem dumny. Byłem tez w Złotych Tarasach, ale w kwestii centrów handlowych znam ładniejsze. Byłem także we włoskiej restauracji Magdy Gessler – Bellini. O innych rozrywkach nie wspominam, bo ich nie było.
Co do wrażeń oświetleniowych: oświetlenie świąteczne to bajka zwłaszcza na Nowym Świecie, ale nie tylko. Inne miasta też powinny na to wydawać 2 miliony zł, bo to ściąga turystów i stanowi pewnego rodzaju inwestycję. Kolejna sprawa to Iridiumy przed dworcem centralnym. Robią one niesamowite wrażenie właśnie z zimno białym światłem. Zrobiłem nawet zdjęcie jednego kwiatu moim 35x zoomem, ale nie widać źródeł światła. Wydaje mi się, że miasto powinno zainwestować w 12 takich opraw na kwiat wtedy efekt byłby jeszcze bardziej widowiskowy a te 6x400W x kilka kwiatów to i tak ułamek tego co Warszawa wydaje na oświetlenie. Cieszy mnie też obecność lamp MH na coraz większej liczbie ulic w Warszawie. Widac, ze miasto ostro w to inwestuje i fakt ten napawa mnie ogromna radością. Na Nowym Świecie są ciepło białe MH, a ja wolałbym zimno białe. Albany bardzo się dobrze prezentują. Ciekawe co tam było wcześniej? I jeszcze jedna sprawa oprócz tego wszystkiego na placu Trzech Krzyży widziałem kwadratówkę bez klosza na starym betoniaku. Rtęć na starówce też robi bardzo dobre wrażenie. Wrażenia oświetleniowe są zatem niepowtarzalne bo różnorodne.
Paweł napisał(a):Nie mozna niestety świecic ponad normę ale na pl. Bankowym mozna zobaczyć 10xOnyx/250 ale 830.
Paweł napisał(a):Nowy Świat to OP-61/150W zamiast Lampar/250W a Krakowskie Przedmieście to kilkuletnie Albany 100/70W
Paweł napisał(a):Trochę w tym roku rtęci może w tym roku ubędzie z powodu remontu Rynku Starego Miasta, piwnej i Szerokiego Dunaju. (choć może sama renowacja i przeróbka latarni zostanie przełożona na inny termin)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości