[Warszawa] Aktualne oświetlenie stołecznych ulic

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Warszawa] Oświetlenie stołecznych ulic

Postprzez Paweł » 10 lutego 2008, 01:14

Proszę :)

Dokładnie, liczyłem że jeszcze uda mi mi się uchwycić te trumienki. Cóż, ciepła zima więc nie zatrzymała modernizacji.

No ciekawe ile jeszcze oprawy rtęciowe będą wisieć w Rembertowie tworząc klimat jak za dawnych lat :)

cieszyn, tak, powietrze nie było zbyt przejrzyste...
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez cieszyn » 10 lutego 2008, 01:44

przez Paweł 10 lutego 2008, 02:14

...

Dokładnie, liczyłem że jeszcze uda mi mi się uchwycić te trumienki. Cóż, ciepła zima więc nie zatrzymała modernizacji.

A nie masz ich na jakichś starszych fotkach? :roll:

Jak nie, to nie ma lekko, Manerheim będzie musiał nam je pokazać, - nawet spod ziemi wyciągnąć ;) ;) :D
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Paweł » 10 lutego 2008, 22:52

Nie mam... W tej okolicy przed wszelkimi OURami były OBp albo nic.
Pozdrawiam
Paweł

Postprzez Paweł » 17 lutego 2008, 00:16

Cóż, Mannerheim chyba nie jest zainteresowany...

Teraz Wola i ul. Siedmiogrodzka z najpopularniejszymi oprawami w tej dzielnicy. Ale stopniowo od kilku lat Strad ubywa wraz z usunięciem betonowych słupów.

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Postprzez cieszyn » 17 lutego 2008, 00:19

I tak to juź będzie ...
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Mannerheim » 17 lutego 2008, 22:11

Zostałem wywołany do tablicy i oto jestem (choć trochę późno; przyznać się muszę, że nie zaglądałem dawno do tego wątku :oops: )
Sprawa wygląda tak, że dopiero dziś nabyłem wreszcie swój _własny_ aparat ( :D ), wcześniej było mi obiecywane pożyczenie takowego lecz nic z tego nie wyszło (stąd wpis "fotki niebawem" w kilku wątkach...). Jutro z racji wolnego dnia mam zamiar pofocić ciekawsze oprawy z okolic mojego domu (Nowy Rembertów) + "bonusowo" oprawy z terenu jednostki wojskowej. Do wieczora wrzucę coś na forum.
Cieszą mnie fotki znajomych okolic Pawle, aż wstyd, że sam nie miałem możliwości pofocic ich wcześniej... Jest jeszcze w Rembertowie sporo ciekawych opraw wartych uwiecznienia w znanych mi lokalizacjach, więc oczekujcie dużej ilości zdjęć w najbliższym czasie.
Co do trumienek z Admiralskiej to pamiętam je dobrze, lecz nie mam żadnych zdjęć tychże :cry: Ale nie ma co się martwić, w Rembertowie jest jeszcze sporo trumienek do obfocenia :)

Pozdrawiam!
Mannerheim

Zdjęcia: 7

Postprzez Paweł » 18 lutego 2008, 02:12

Aha... W takim razie gratuluję nowego nabytku! :D Oby się dobrze sprawował :) Cieszę się że będą kolejne zdjęcia z jednej z moich ulubionych dzielnic która nocą wygląda klimatycznie wśród rtęciówek :arrow: viewtopic.php?f=35&t=272&start=100 :) Najbliższe lata przyniosą zapewne więcej modernizacji oświetlenia więc to też będzie ciekawy pretekst na zdjęcia ;)
Schreder Opalo pojawiły się również na ul. Czerwonych Beretów. A czy wiesz jakie nowe oprawy wraz nowymi słupami są teraz na Frontowej :?:
Pozdrawiam
Paweł

Postprzez elektryk » 21 lutego 2008, 17:05

W sobotę byłem w Warszawie i przyjrzałem się bliżej oświetleniu. Jest wiele kwadratówek i strad. Czeskie oprawy są na ulicy Kajki i kilka na podwójnych wysięgnikach na ulicy Trakt Brzeski. Na nowowybudowanej Trasie Siekierkowskiej są SR, a na Marszałkowskiej i Solec zainstalowane są nowe ONYXY. Jakieś nieznane oprawy wiszą na półkwiatach na Al. Jerozolimskich pod Pałacem Kultury. :D Od jednej Kwadratówki zwisa klosz
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez Paweł » 27 lutego 2008, 00:26

Wiele ale nie wszędzie ;) SR na Trasie Siekierkowskiej najstarsze od 2001 r. , najnowsze od 2007 r. Na Marszalkowskiej Onyxy mają ponad 3 lata a na tych pół kwiatach są Thorn Triumph ;)
Pozdrawiam
Paweł

Postprzez Paweł » 27 lutego 2008, 01:20

Zapraszam na kolejny przegląd oświetlenia ulic dzielnicy Praga Południe - osiedla Grochów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek