[Wrocław] infrastruktura oświetleniowa

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: Wrocław

Postprzez cieszyn » 1 maja 2008, 14:11

Michal napisał(a):
cieszyn napisał(a):
Michal napisał(a):Super okazy :!: Tak fajnie zbitego klosza od OURW 2250 jeszcze nie widziałem,jak otwierała się fota to myślałem na początku,że to jakiś nowy typ oprawy :D

Michał - lejesz miód na moje serce! Mnie zresztą też zadrżało, gdy tą oprawę znalazłem i ją fociłem - aż się spociłem. 8-)

To jakby ktoś uciął piłką, jak to możliwe, żeby tak ładnie kawałek klosza odleciał???

Sam nie wiem dlaczego ten klosz tak pękł :?: Pewnie wysoka temperatura robi swoje,albo ten klosz w tym miejscu miał jakiś słaby punkt.Kiedyś specjalnym termometrem mierzyłem temperaturę pod kloszem w OURW 2250 i wyszło ponad 300 st.C.Super jest ta ORZ 10,gołębie mogą się naświetlać,a pozniesieniu jaj nie trzeba ich wysiadywać,warunki jak w inkubatorze :D

Ta siatka pod ORZ 10 miała służyć przeciw wandalom, a okazało się, że służy także . . . . gołębiom!
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Michal » 1 maja 2008, 20:44

cieszyn napisał(a):
mateusz napisał(a):I ta łyżka oświetla (oświetlała) chyba głównie dach :lol: Ale to bardzo ładna oprawa

Nie, nie dach. Oświetla takie małe podwórki, do którego wjazd jest widoczny po lewej stronie
Co do rozbitej częściowo lampy - chyba nie ma szans, zeby w tym stanie świeciła

- Szkoda, że tej serii wrocławskich zdjęć (i nie ostatniej jeszcze!) nie widział jeszcze Neon, tak mu zależało, żebym pokazał te foty z Wrocławia . . . :(
Pewnie Neon wyjechał na długi weekend.Ja wysłałem trochę fajnych fotek i buczenie dławika dla Cieszyna trzy dni temu... :( ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez OURW » 3 maja 2008, 18:05

Witam po krótkiej przerwie. Dziś namierzyłem ciekawe oprawy - 2x ORZ3 i kilka sztuk ORZ7 wersja 1 przy ul. Maślickiej i kilka sztuk ORZ1 nad ul. Górniczą. Szkoda, że nie miałem aparatu. Może ktoś z Was wybiera się do Wrocławia i będzie mógł tam podjechać i sfotografować. Mam nadzieję, że oprawy jeszcze trochę powiszą - przynajmniej te przy Maślickiej, bo przy Górniczej jest remont.
OURW

Zdjęcia: 20

Postprzez mateusz » 3 maja 2008, 20:21

O ,OURW - dobrze ,że wróciłeś :D Porób jakieś zdjęcia klasyków we Wrocławiu ,bo macie tam jeszcze tego bardzo dużo ,byłem w mieście tylko przejazdem ale widziałem np. ORZ1 na przewieszkach nad ulicami
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez cieszyn » 3 maja 2008, 21:54

OURW napisał(a):Witam po krótkiej przerwie. Dziś namierzyłem ciekawe oprawy - 2x ORZ3 i kilka sztuk ORZ7 wersja 1 przy ul. Maślickiej i kilka sztuk ORZ1 nad ul. Górniczą. Szkoda, że nie miałem aparatu. Może ktoś z Was wybiera się do Wrocławia i będzie mógł tam podjechać i sfotografować. Mam nadzieję, że oprawy jeszcze trochę powiszą - przynajmniej te przy Maślickiej, bo przy Górniczej jest remont.

No witamy Cię OURW!!!!
Jak dasz radę, to sfoć te oprawy na obu ulicach, ja sie wybieram do Wrocka dopierow ciągu najbliższego pół roku (bo ja sie tam zawsze wybieram)

Zobacz nasz wątek
Wiersze, hasła i powiedzonka LIGHTINGOWE
, tam pisze:

Każda fota na wage złota

Foćmy Klasyki - tak szybko odchodzą . . .

i pare innych - zapoznaj się z nimi, a może ułożysz coś własnego?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Paweł » 13 maja 2008, 14:27

Betoniaki i łyżki znikają z remontowanych ul. Karmelkowej i Solskiego - na nowych slupach jak to najczęściej we Wrocławiu ostatnio jest - oprawy SGS203

Autor zdjęć: Slawek_fotograf z forum SCC

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez cieszyn » 13 maja 2008, 22:52

przez Paweł 13 maja 2008, 15:27

Betoniaki i łyżki znikają z remontowanych ul. Karmelkowej i Solskiego - na nowych slupach jak to najczęściej we Wrocławiu ostatnio jest - oprawy SGS203

Dobrze, ze dałeś tu te foty, wkrótce łyżki z obramówką znikną i nikt niebędzie pamiętał, że tam były - tylko my będziemy wiedzieć

Dzięki za fajne zdjęcia znalezione w necie !
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez OURW » 18 maja 2008, 12:20

Ul. Karmelkowa (wczoraj) - słupy betonowe z powrotem przysypane. Albo zostaną albo będzie jak zwykle - położą chodnik i jak wszystko będzie gotowe, zaczną go wtedy rozbierać, żeby wyciągnąć słupy. Liczyłem na to, że będą leżeć jakieś oprawy do zabrania ;), ale niestety leżał tylko jeden żelbetowy słup.

Obrazek Obrazek

I coś z Maślic:

Obrazek Obrazek Obrazek
OURW

Postprzez cieszyn » 18 maja 2008, 12:58

przez: OURW
I coś z Maślic:

To jakaś dzielnica Wrocławia?

>OURW< Dzięki za foty!!!

Ta stara murowana stacja trafo to dość rzadki obrazek, ciekawe, z którego roku pochodzi???
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez OURW » 18 maja 2008, 15:02

Tak, to jedno z osiedli - mało tam inwestycji i dlatego takie ciekawe.
Stacja pochodzi pewnie sprzed 1945r :)
OURW

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie