Na odcinku Dąbrowskiego od Ogrodów do Polskiej też są chyba 150, bo ciemniej świecą od tych na kwiatach i w duetach na dalszym odcinku.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Michał, to prawda z ul. Panny Marii, ale bliżej budynków Enei są już 250tki. Poza tym na ul Dąbrowskiego od skrzyżowania z Al.Polską w kier. Ogrodów pierwsze 11 szt to też są 150W
Ładny kwiatek OURW i jakieś dziwaczne betonowe konstrukcje z oprawami przy poznańskim hotelu "Novotel". Zdjęcie znalazłem na Onecie i jak wydedukowałem zrobione jest od strony ul Kościuszki, co ozncza, że kwiata już nie ma ( nawet się nie spodziewałem że mógł tam stać, a może było ich tam więcej?) , nie ma także tych betonowych dziwolągów.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
rzeczywiście, kwiata juz nie ma, były trzy, lub cztery, ostatnio pamiętam,że wisiały na nich OUS 250. Na parkingu pod zadaszeniem była cała masa opraw świetlówkowych, zdaje się,że część nigdy nie zadziałała, były też świecące znaki, widać to miejsce pod koniec tego filmu http://www.tvn24.pl/poznan,43/poznanski ... 00349.html
Witam, przedstawiam zdjęcia widoku Poznania z wieży kościoła pw.Matki Boskiej Bolesnej w Poznaniu. Nie ma tu niestety zdjęć opraw, ale żeby było coś elektrycznego są fotki rozdzielnicy oraz mechanizmu zegara na wieży.
W całości z betonu odlane. Dziś też trafiłem na wzmainkę o tych latarniach.