Edziu napisał(a):pięknie wygląda ta rtęć przy śniegu, te rtęciówki też są chyba dość świeże, bo dobrze świecą, gotów bym nawet pomyśleć że to MH
Utilizer napisał(a):No i bardzo dobrze, bo przecież te trumienki nie ciągną zbyt dużo prądu a jest tam przyzwoicie jasno i biało. Nie sądze żeby mieszkańcy zgodzili się na wymianę oświetlenia na sodowe, bo i tak musiano by zastosować moim zdaniem minimum 150W, bo przy 100W i 70W jest wręcz trupia atmosfera, no chyba że oprawy wisiały by w połowie słupa
Utilizer napisał(a):
Swoją drogą zastanawiało mnie, taki Wągrowiec ma 25tys mieszkańców i powierzchnię 17.8 km2, a Tczew ma 60tys i tylko 22.2km2 - według danych z Wikipedii, zdziwiło mnie to
Fakt w Wągrowcu jest trochę lasów i jezioro w środku miasta, ale na Wikipedii wyraźnie pisze że gęstość zaludnienia w WRC to 1390 os./km², a Tczew 2708 os./km²
A wydawało mi się że jak Tczew ma dużo więcej mieszkańców to od razu będzie o wiele większy obszarowo. źle myślałem i zaskoczyło mnie
Utilizer napisał(a):Whites, masz zdjęcia z tego osiedla z trumienkami i ORZ-7-2, ale w dzieńChętnie bym obejrzał. Były w wątku zdjęcia z być może tej ulicy
http://lighting-gallery.pl/viewtopic.php?f=36&t=983&p=21323&hilit=trumienki#p21323
ale tam są również OURW, a np. ORZ-7-2 jest tylko jedna
tak sie zastanawiam czy dzis niewybrac sie tam w nocy i pofocic conieco
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości