Rzeczywiście sporo klasyków tam i myślę że jeszcze powiszą Ciekawe czy na tym kwiecie świecą wszystkie oprawy czy tylko malaga.Fajnie że są tam łyżki z odwróconą lampą - druga sprawa ciekawe czym oberwała ta jedna łycha - widać że lampa cała
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
Zdjęcia zachodniej części Wyspy Sobieszewskiej będącej dzielnicą miasta Gdańsk, a nieoficjalnie można też stwierdzić, że jest to ptasia stolica Polski ze względu na dwa unikatowe rezerwaty, Ptasi Raj i znajdujący się we wschodniej części rezerwat Mewia Łacha:
Gdynia, ul. Bosmańska i jej okolice, wpierw rondo które się wręcz prosi o kwiata, ale niestety zdecydowano, że będą 3 duety: ul. Zielona Znów Bosmańska:
Masa OCPków oświetla osiedle mieszkaniowe, dobrze, że nie kule:
ul. Podchorążych:
ul. Czwartaków:
na poniższych fotkach w tle będzie można zobaczyć oddzielone płotem osiedle przy ul. Dąbka które swego czasu w odrębnym wątku przedstawiłem:
Jest to ulica Cypriana Godebskiego, na niej znajduje się pętla autobusowa Oksywie Godebskiego na którą wjeżdża się od strony ul. Czwartaków, a wyjeżdża Podchorążych: Znaleziona w internecie nocna fotka tego miejsca z nie eksploatowanym już Ikarusem (mającym jakby co oświetlenie żarowe jako oświetlenie wnętrza, choć na tej fotce przez balans bieli tego nie widać): http://phototrans.pl/14,78769,0,Ikarus_ ... _2637.html
Ostatnio prezentowałem gdyński kapitanat portu no to teraz pora na gdański i najbliższe otoczenie czyli nabrzeże, latarnia morska itp..., najpierw dojazd do właściwe miejsca sam w sobie ciekawy ze względu na klasyki:
Lampa w Stradzie nie wydaje mnie się być powlekaną sodówką Jest i kwiat:
Oprawy szlachetne...
lecz lampy w nich już nie: Oto kapitanat: Przy nabrzeżu są Metronomis Malmö Philipsa: Prom Polferries:
w tle rozkład gdańskiego tramwaju wodnego: w tle widoczny pomnik na Westerplatte: zdjęcie ze spacerującym sobie kotem: widok na nabrzeże: inny kot zaś preferuje leżakowanie w cieniu: widok bezpośrednio na oprawy:
za kapitanatem jest latania morska pełniąca funkcję atrakcji turystycznej (w weekendy turystów z centrum dowozi zabytkowy tramwaj): na koniec taki motyw z osobistym środkiem transportu:
Świetne zdjęcia i jak ich dużo. Jestem pełen podziwu, że tego kwiatu z Wyspy Sobieszewskiej jeszcze nie obcięli... całe szczęście no i fajne oprawy na nim wiszą.
Rzeczywiście kwiat na 10 opraw w oświetleniu miejskim to już rzadkość, nawet w Trójmieście. Ten z OURW 400 ma dość krótkie ramiona jak na pierścień. W Kołobrzegu były takie same kwiaty z OURW, ale bez pierścienia.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Jeszcze w 1997r na Długich Ogrodach w Gdańsku były kwiaty 10X OURW2250. I to po obu stronach ulicy. Obecnie są na nich po 1 i 2 sintry.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Ale ogólnie coraz więcej tych głowic niestety wylatuje - głównie tam gdzie remontują torowiska... np. na Hallera już wymienili większość głowic dziesięcioramiennych z dwiema OURW na nowe z czterema Ambarami... W Oliwie przy Grunwaldzkiej chyba ostatnio zmodernizowali same oprawy - STRADY/Sintry zastąpiły Ambary ?