[Bydgoszcz] Oświetlenie ulic

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Bydgoszcz] Oświetlenie ulic

Postprzez Michal » 24 września 2009, 18:47

Whites86 napisał(a):
Elda napisał(a):Raczej nikt się do tego nie poczuwa i ten złom nadal będzie tam wisiał.

i bardzo dobrze ;)

Dla kogo dobrze :?: :?:
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez Whites86 » 24 września 2009, 18:49

dla nas ;) (co niektorych)
wiem wiem ze to slabo swieci bo LRFY wypalone no i pobieraja duzo itp itd...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Michal » 24 września 2009, 18:51

Whites86 napisał(a):dla nas ;) (co niektorych)

No chyba,że.Bo na pewno nie dla miasta i użytkowników tej drogi
Michal

Postprzez Whites86 » 24 września 2009, 18:53

Michal napisał(a):

jechałem nia w nocy i niejest zle, widac wszystko normalnie, chociaz pewnie gdyby byly w nich nowe lampy bylo by widniej moją opinie wyrazilem tylko z sentymentu do lyżek ;) zdaje sobie sprawe ze to oswietlenie niespelnia pewnie zadnych norm oprawy sa wysluzone, lampy wypalone, wszystko sie sypie i jest do dupy w porownaniu z nowymi oprawami ;)
Whites86

Postprzez leon0785 » 24 września 2009, 18:57

Whites86 napisał(a):jechałem nia w nocy i niejest zle, widac wszystko normalnie, chociaz pewnie gdyby byly w nich nowe lampy bylo by widniej moją opinie wyrazilem tylko z sentymentu do lyżek ;) zdaje sobie sprawe ze to oswietlenie niespelnia pewnie zadnych norm oprawy sa wysluzone, lampy wypalone, wszystko sie sypie i jest do dupy w porownaniu z nowymi oprawami ;)

I to sie właśnie nazywa konkretna szczera i męska odpowiedź :D :D :D
leon0785

Postprzez Michal » 24 września 2009, 18:59

Whites86 napisał(a):
Michal napisał(a):

jechałem nia w nocy i niejest zle, widac wszystko normalnie, chociaz pewnie gdyby byly w nich nowe lampy bylo by widniej moją opinie wyrazilem tylko z sentymentu do lyżek ;) zdaje sobie sprawe ze to oswietlenie niespelnia pewnie zadnych norm oprawy sa wysluzone, lampy wypalone, wszystko sie sypie i jest do dupy w porownaniu z nowymi oprawami ;)

No dobrze Adaś,nie tłumacz się przecież wiem,że kochasz te zlomy ;) :D
Michal

Postprzez Whites86 » 24 września 2009, 19:04

Michal napisał(a):No dobrze Adaś,nie tłumacz się przecież wiem,że kochasz te zlomy ;) :D

jak są sprawne zadbane i sa w nich regularnie wymieniane lampy to owszem ;) , jak bym mial miec ulice oswietlona lychami w ktorych byly by tak zielone LRFy ktore iluminowaly by tylko slup tez chcial bym modernizacji...
tak pozatym to wole MH od LRFów ;)
Whites86

Postprzez michalc13 » 24 września 2009, 20:20

Ale te łyżki dają jeszcze radę, szczególnie że wiszą na niskich słupach :) Tragedii jeszcze nie mam, szału niestety też :roll:
michalc13

Zdjęcia: 9

Postprzez oskard » 25 września 2009, 00:06

Co Wy, łyżki źle świecą? Przecież świecą jaśniej od OUR 125 , ze względu na większą komorę lampową i brak klosza, a do tego ja uważam że OUR świeci, jak dla mnie, dostatecznie jasno, a co dopiero łycha :!: :o Ludzie, wyście sie już po prostu przyzwyczaili do nadmiernie prześwietlonych, sodowych ulic :D Jeszcze parę lat temu były wszędzie rtęciówki, i jakoś sie jeździło, nie było z tego powodu jakichś strasznych katastrof drogowych, a nie były to przecież już czasy dorożek :lol:
Dla mnie łychy to oprawy które spokojnie mogliby dalej produkować, i instalować, mają nowoczesny kształt, i niezłe parametry rozsyłu światła. A ulice na których stoją są oświetlone w normie, spokojnie, a nie wściekle jasno jak przy sodzie. Poza tym nie przesadzajmy, łyżki to nie złom, mają nierdzewny korpus, i ładny, smukły, nowoczesny wygląd
A co do ich sprawności, to gdy świecą słabo trzeba LRF-a zmienić na świeżego, a nie gadać zaraz, że to złom ;)
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez neon44 » 25 września 2009, 07:11

oskard napisał(a):Co Wy, łyżki źle świecą? Przecież świecą jaśniej od OUR 125 , ze względu na większą komorę lampową i brak klosza, a do tego ja uważam że OUR świeci, jak dla mnie, dostatecznie jasno, a co dopiero łycha :!: :o Ludzie, wyście sie już po prostu przyzwyczaili do nadmiernie prześwietlonych, sodowych ulic :D Jeszcze parę lat temu były wszędzie rtęciówki, i jakoś sie jeździło, nie było z tego powodu jakichś strasznych katastrof drogowych, a nie były to przecież już czasy dorożek :lol:
Dla mnie łychy to oprawy które spokojnie mogliby dalej produkować, i instalować, mają nowoczesny kształt, i niezłe parametry rozsyłu światła. A ulice na których stoją są oświetlone w normie, spokojnie, a nie wściekle jasno jak przy sodzie. Poza tym nie przesadzajmy, łyżki to nie złom, mają nierdzewny korpus, i ładny, smukły, nowoczesny wygląd ;)

Gdyby tak było to by Mesko je dalej produkowało. Wszędzie teraz wolą sodę
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie