A ten ludek, co zdejmuje kapelusz, to był dużo większy

P.S.
WIELKIE DZIęKI ZA FOTKę

przez Paweł 30 grudnia 2007, 19:45
Neon obecnie wygląda jak na tej fotce i od dawna nie świeci...
Co ciekawe ten neon to była reklama nieistniejącej dziś gazety Wieczór Wrocławia.
- sprawdzę to,tylko muszę wysłać rodzinę na miasto - a mieszkają tak ze 600 m od tego neonui od dawna nie świeci.
- to, ze gazeta nie istnieje, to fakt:ten neon to była reklama nieistniejącej dziś gazety Wieczór Wrocławia
Równocześnie dramatycznie spadał nakład sprzedawany gazety (w najlepszych dla dziennika latach wydania piątkowe liczyły ponad sto tysięcy, a pozostałe codzienne po około czterdzieści tysięcy egzemplarzy) - do poziomu w dni od poniedziałku do czwartku niewiele przekraczającego 10 tysięcy egzemplarzy, a średniotygodniowo - nieco ponad 15 tysięcy[2]. Wkrótce "Wieczór" został włączony do "Słowa Polskiego" (funkcjonował przez pewien czas jako wkładka do gazety), a po podjęciu przez Orklę decyzji o sprzedaniu tytułów "Słowo Polskie" i "Wieczór Wrocławia" (umowa w tej sprawie została zawarta we wrześniu 2003; formalnie należące do Orkli Dolnośląskie Wydawnictwo Prasowe wydawało "Wieczór" do 13 października 2003) niemieckiemu koncernowi Neue Passauer Presse (działającym w Polsce jako Polskapresse) i powstaniu nowego tytułu "Słowo Polskie - Gazeta Wrocławska" była popołudniówka de facto przestała istnieć. Z rejestrów Związku Kontroli Dystrybucji Prasy tytuł "Wieczór Wrocławia" skreślony został (podobnie jak tytuł "Słowo Polskie") 19 grudnia 2003
Paweł napisał(a):To ten neon. Kiedyś go przerobili... To że nie świeci to pewna informacja od mojego wrocławskiego przyjaciela.
cieszyn napisał(a):Paweł napisał(a):To ten neon. Kiedyś go przerobili... To że nie świeci to pewna informacja od mojego wrocławskiego przyjaciela.
No właśnie - to wszystko tłumaczy!!![]()
(a łapy bym im pourywał)
![]()
![]()
I dlatego tak drążę ten temat, żeby zdobyć możliwie czytelne zdjęcia oryginału z przed dworca PKP
Szkoda, że nasi wrocławscy forumowicze nie dają ostatnio dość długo znaku życia![]()
![]()
![]()
- przecież by może jakoś pomogli, nie?
PS - to w takim razie fotkę z
viewtopic.php?f=36&t=246&start=30
można by uznać za ostanio znaną wersję oryginału tego neonu
Wtedy ten gościu był większy - i to jest główna różnica
Był dużo większy. Co kogo podkusiło do takich przeróbek
cieszyn napisał(a):Był dużo większy. Co kogo podkusiło do takich przeróbek
Chyba chodziło o tą reklamę gazety - Wieczoru Wrocławia![]()
rtęciówka napisał(a):cieszyn napisał(a):Był dużo większy. Co kogo podkusiło do takich przeróbek
Chyba chodziło o tą reklamę gazety - Wieczoru Wrocławia![]()
Jak to![]()
![]()
cieszyn napisał(a):No nie wiem - PAweł coś pisał, że tenże neon "robił" też za reklamę tej gazety, no i komuś wpadło pewnie do łba, żeby go "unowocześnić"![]()
rtęciówka napisał(a):cieszyn napisał(a):No nie wiem - PAweł coś pisał, że tenże neon "robił" też za reklamę tej gazety, no i komuś wpadło pewnie do łba, żeby go "unowocześnić"![]()
Czyli zmiana żeby już nie był reklamą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość