qba napisał(a):A 12 ramienny kwiat jeszcze stoi, czy już wyleciał![]()
qba napisał(a): mam dziwne przekonanie, ze kiedyś takich kwiatów w Zielonej Górze było jeszcze więcej.
Gismot napisał(a):qba napisał(a): mam dziwne przekonanie, ze kiedyś takich kwiatów w Zielonej Górze było jeszcze więcej.
Czy było ich więcej? to nie mam pojęcia, muszę przejrzeć archiwalne zdjęcia,
qba napisał(a):Gismot napisał(a):qba napisał(a): mam dziwne przekonanie, ze kiedyś takich kwiatów w Zielonej Górze było jeszcze więcej.
Czy było ich więcej? to nie mam pojęcia, muszę przejrzeć archiwalne zdjęcia,
Tak coś mi świta, że było takich więcej, to był styczeń 1990, ja wracałem z rodzicami i siostrą ze świąt u dziadków w Zgorzelcu właśnie przez Zieloną Górę, bo tam byłą przesiadka i długo czekaliśmy na pociąg, padał deszcz i było to o ile pamiętam gdzieś w okolicy dworca PKP lub PKS, i świeciły takie rozłożyste kwiaty, wtedy jeszcze na rtęciowo i z OURW 2250. A może mi się coś pomieszało i był to Gorzów WLKPTam przed dworcem stoją tej konstrukcji kwiaty i też były wówczas z OURW, ale przez całe lata święcie przekonany byłem, że to Zielona Góra. Od tamtej pory nie byłem w tym mieście, ale przez te grubo ponad 20 lat na hasło "Zielona Góra" przypominały mi się właśnie te wielkie kwiaty OURW 2250 w deszczowy styczniowy wieczór.
Gismot napisał(a):Najprawdopodobniej znajdował się kwiat na rondzie niedaleko PKP
Rondo Michała Koziowa
qba napisał(a):Gismot napisał(a):Najprawdopodobniej znajdował się kwiat na rondzie niedaleko PKP
Rondo Michała Koziowa
Toż to nie kwiat a GRZYB!!! Czyli kolejne miasto z grzybem oświetleniowym! Nie spodziewałbym się tego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości