Co do "starej" Mełgiewskiej to na tych wysięgnikach wisiały łychy, a wcześniej możliwe że ORZ-2. Jest gdzieś w internecie fotka z pętli trolejbusowej z 1989 r. gdzie jeszcze na tych gołych dziś wysięgnikach wiszą łyżki, ale nie chce mi się szukać

W sumie o trakcji trolejbusowej na lotnisko nigdy nie słyszałem, ale dobrze że dali odrazu trakcyjniaki bez zbędnej wymiany w przyszłości.
famabud napisał(a):W sumie o trakcji trolejbusowej na lotnisko nigdy nie słyszałem, ale dobrze że dali odrazu trakcyjniaki bez zbędnej wymiany w przyszłości.
Docelowo trakcja ma zawisnąć na całej długości ul. A. Grygowej, ale najpierw trzeba od podstaw wybudować ponad kilometrowy wiadukt i na nim zamontować trakcję, bo obecny po prostu grozi zawaleniem.![]()
Nie mniej pomysł trakcji na lotnisko jest bardzo interesujący.
A dalej w stronę Świdnika też są takie masywne słupy
Dalsza część Mełgiewskiej rzeczywiście sie mocno zmieniła. Dawniej stały tam po jednej stronie MRy z głowicami kwiatowymi i założona tylko jedną luną.
Tyle że bez uzasdadnienia ekonomicznego przy już funkcjonującej linii kolejowej.XXXJeDXXXX napisał(a):famabud napisał(a):W sumie o trakcji trolejbusowej na lotnisko nigdy nie słyszałem, ale dobrze że dali odrazu trakcyjniaki bez zbędnej wymiany w przyszłości.
Docelowo trakcja ma zawisnąć na całej długości ul. A. Grygowej, ale najpierw trzeba od podstaw wybudować ponad kilometrowy wiadukt i na nim zamontować trakcję, bo obecny po prostu grozi zawaleniem.![]()
Nie mniej pomysł trakcji na lotnisko jest bardzo interesujący.
Trakcja na lotnisko, to fajny pomysł
Witeku napisał(a):Tyle że bez uzasdadnienia ekonomicznego przy już funkcjonującej linii kolejowej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości